Single Review: Fit & Laura Jansen – Stapje Terug

FitLauraJansenStapjeTerug

Fit invited Laura Jansen to record a new version of his song

Rapper and singer Fit, known for being part of Flinke Namen, a Dutch rap formation, released his solo debut record, Glen Faria, earlier this year. He describes it as an ‘honest record with beautiful songs’. Lyrically, this album is more personal than his work with Flinke Namen. Fit re-recorded ‘Stapje Terug’, one of the tracks on this album. Together with Dutch singer Laura Jansen, the song was transformed into a lovely duet.

Laura Jansen had her breakthrough in 2009, when her cover of ‘Use Somebody’ by Kings of Leon became a huge hit. Her debut album Bells was released in the same year and singles like ‘Wicked World’ and ‘Single Girls’ reached the charts. Earlier this year, Jansen came back with her second album, Elba. This impressive record is full of great songs, with the single ‘Queen Of Elba’ being an absolute highlight. Now she recorded her first full song in Dutch together with rap musician Fit.

Fit explained in a making of video that the inspiration for ‘Stapje Terug’ was his work at high schools, where he chatted to students who were trying to find their way in life, which often reminded him of himself at a younger age. Laura Jansen added that the song is not about a father/son or teacher/student relation per se, but could be about anyone. The voices of Fit and Laura Jansen work surprisingly well together. Jansen stated she hoped they could inspire other artists to work together with people from different genres. Jansen and Fit show that this could work out perfectly. Their voices melt together in the middle-eight where they both sing different texts. The result is lovely. Also the parts in the verses and the chorus where they sing together, are beautiful. Individually, they both have very characteristic vocals and Jansen shows she sounds just as good in Dutch as she does in English. ‘Stapje Terug’ is a sweet song with beautiful and meaningful lyrics, sung by two outstanding artists who did a great job on an unusual collaboration.

——————————————————————-

Single recensie: Fit & Laura Jansen – Stapje Terug

Fit en Laura Jansen nemen een duet op

Rapper en zanger Fit, vooral bekend van zijn rol in de rapformatie Flinke Namen, bracht eerder dit jaar zijn debuut album Glen Faria uit. Hij beschreef het zelf als ‘een eerlijke plaat met mooie liedjes’. Qua teksten is dit album een stuk persoonlijker dan de liedjes die hij maakte met Flinke Namen. Fit heeft nu een nieuwe versie van de albumtrack ‘Stapje Terug’ opgenomen. Samen met de Nederlandse zangeres Laura Jansen, maakte hij er een prachtig duet van.

Laura Jansen brak in 2009 door toen haar versie van ‘Use Somebody’ van Kings of Leon een grote hit werd. Hetzelfde jaar bracht ze het album Bells uit en singles als ‘Wicket World’ en ‘Single Girls’ behaalden de hitlijsten. Eerder dit jaar maakte Jansen haar comeback met het tweede album, Elba. Deze indrukwekkende plaat staat vol met fantastische songs, met de single ‘Queen Of Elba’ als absolute uitschieter. Nu zingt ze voor het eerst een volledige track in het Nederlands, samen met de rapmuzikant Fit.

Fit legde in een making of video uit dat hij de inspiratie voor ‘Stapje Terug’ opdeed uit zijn werk op middelbare scholen. Daar sprak hij met jongeren die nog zoekende waren in hun leven, wat hem deed denken aan zichzelf op een jongere leeftijd. Laura Jansen voegde toe dat het liedje niet per se in een vader/zoon of leraar/student relatie gezien hoeft te worden, maar dat het over praktisch iedereen kan gaan. De stemmen van Fit en Laura Jansen klinken verrassend goed samen. Jansen liet weten dat ze hoopt hiermee andere artiesten te inspireren om ook niet voor de hand liggende samenwerkingen buiten het eigen genre aan te gaan. Fit en Jansen laten op deze plaat horen dat dit heel goed uit kan pakken. Hun stemmen smelten prachtig samen tijdens de bridge, waar ze allebei verschillende teksten zingen. Ook tijdens de coupletten en refreinen waar ze samen zingen klinkt het als een klok. Beide artiesten hebben zeer karakteristieke stemmen en Laura Jansen laat horen dat ze in het Nederlands net zo mooi klinkt als in het Engels. ‘Stapje Terug’ is een lief lied met een mooie en betekenisvolle tekst, gezongen door twee fantastische artiesten die samen een onverwachte, maar zeer geslaagde samenwerking laten horen.

Eerder deze week speelde het duo de single bij De Wereld Draait Door.

Leave a Reply