Gig Review: Albumpresentatie Sandra van Nieuwland

Sandra van Nieuwland albumpresentatie 1

Sandra van Nieuwland presenteert nieuw album in Amsterdam

Een jaar na haar succesvolle deelname aan The Voice Of Holland is het tijd voor Sandra van Nieuwland om op eigen benen te staan. Maanden werkte ze met Tjeerd Bomhof aan haar eerste echte eigen plaat, Banging On The Doors Of Love. Vrijdag 22 november ligt het album in de winkels, maar op woensdagavond gaf de zangeres alvast een voorproefje in Odeon te Amsterdam, waar de officiële albumpresentatie plaatsvond. Van Nieuwland speelde een handvol nieuwe liedjes met haar kersverse band en liet zien dat ze helemaal geen covers nodig heeft om een goed album te maken.

Omdat de band pas drie weken bij elkaar is, was er helaas geen tijd om het hele album al in te studeren, dus brengt Sandra van Nieuwland een selectie van zeven nieuwe songs ten gehore voor een goed gevulde zaal. Ze opent haar set met haar eerste echte eigen single ‘Hunter’, een strakke poptrack met een eigen geluid en identiteit. Live klinkt deze plaat minstens zo lekker als op de radio. Van Nieuwland vervolgt met het rustigere ‘Snooze Away’, wat gaat over het in de wacht zetten van je eigen dromen. ‘Empty Hands’ valt te omschrijven als een iets eigenzinniger liedje met een aantal interessante tempowisselingen.

Sandra van Nieuwland albumpresentatie 2

Het valt meteen op dat Van Nieuwland er in korte tijd in is geslaagd om een geheel eigen sound voor zichzelf te creëren, die niet alleen in haar manier van coveren naar voren komt, maar ook in haar eigen songwriting. Haar muziek valt grotendeels te omschrijven als pop, maar haar stem klinkt hier en daar ietwat jazzy en haar repertoire balanceert tussen mooie luisterliedjes voor op de radio zoals ‘Always Alone’ en wat meer opzwepende platen als ‘Love To Love’. Op het klein gehouden ‘Wait Or Forget’, dat gaat over de vraag of je je aan iets of iemand moet vasthouden of het juist los moet laten op bepaalde momenten in je leven, laat Van Nieuwland de veelzijdigheid in haar stem horen.

Sandra van Nieuwland albumpresentatie 3

Het hoogtepunt van de showcase volgt echter wanneer Sandra en haar band de titeltrack ‘Banging On The Doors Of Love’ inzetten. Het lied heeft een heerlijk ritme, het refrein is ontzettend pakkend en de zaal reageert dan ook gelijk goed op deze nieuwe track. Net als ‘Hunter’, is het lied zeer geschikt als single door het sterke refrein, maar valt het absoluut op door de eigen draai en sound die Van Nieuwland de plaat weet mee te geven. Haar coach bij The Voice, Trijntje Oosterhuis, klimt vervolgens op het podium om de zangeres het eerste exemplaar van het album te overhandigen. Een licht geëmotioneerde Van Nieuwland bedankt Tjeerd Bomhof nogmaals voor zijn aandeel op het album en zet nogmaals haar eigen favoriet van het album in, ‘Banging On The Doors Of Love’. Aan de reactie van het publiek te merken is het niet alleen de favoriet van de zangeres zelf. Hoewel de albumpresentatie zo weer voorbij was, wist Van Nieuwland te overtuigen met een strak optreden van sterke nieuwe songs.

Sandra van Nieuwland albumpresentatie 4

Leave a Reply