Video Review: Katy Perry – Unconditionally

katy perry unconditionally single cover

Katy Perry unveils gorgeous new video for Unconditionally

Katy Perry released her new album Prism last month and these days she is busy promoting the record. After the hugely successful first single ‘Roar’, she and her team decided to release the song ‘Unconditionally’ as the next one. While the song is climbing slowly but surely on the international charts, it was time for Perry to unveil the video that will go with this release. The power ballad is accompanied by a gorgeous video full of classy and stylish images.

‘Unconditionally’ seems an appropriate release for this time of the year. Winter is slowly heading our way and the Christmas holidays are getting closer. This is usually the time of the year where artists choose their best ballad as the next single to release. The winter theme even comes back in the video of ‘Unconditionally’. Katy Perry is shown walking through falling snow in a white dress. It immediately gives the video an atmospheric identity and Perry seems to be looking even better than she normally does. Almost every scene in this video delivers a gorgeous and memorable image, which is quite impressive.

The best moment of the video, directed by Brent Bonacorso, is when a metaphor for falling in love unconditionally, is depicted literally. According to Perry, to be hit by love could feel like being hit by a car and so we see her with a crashing car behind her. The visuals are impressive and the slow motion used in these scenes is well executed. Slow motion and fast forwarding play an important role in other scenes as well, especially when Perry is surrounded by pairs of dancers in traditional ballroom clothing. Their dance moves are edited in such a manner that they intensify the dramatic moments of the song brilliantly, for example when the thundering drums in the chorus kick in. Other beautiful scenes are when an owl flies away from Perry’s arm and when the singer is surrounded by a immense load of flowers. Overall, Perry delivers her classiest and maybe even best video to date. The song itself is not one of her best singles, but once you get past the wrong pronunciation of the title, ‘Unconditionally’ actually is a pretty decent power ballad with a great production. The video definitely makes you appreciate the song more.

——————————————————————-

Video Recensie: Katy Perry – Unconditionally

Katy Perry laat prachtige video voor Unconditionally in première gaan

Katy Perry bracht vorig maand haar nieuwe album Prism uit en ze is momenteel druk bezig met het promoten van die plaat. Na het grote succes van de single ‘Roar’, besloten de zangeres en haar team het lied ‘Unconditionally’ als tweede single naar voren te schuiven. Nu het lied langzaam maar zeker de internationale hitlijsten aan het veroveren is, werd het tijd om de bijbehorende video uit te brengen. De powerballad is voorzien van een prachtige video vol stijlvolle plaatjes.

‘Unconditionally’ is een geschikte single voor deze tijd van het jaar. De winter komt langzaam onze kant op en ook de feestdagen komen dichterbij. Dit is normaal gesproken de tijd waarin artiesten massaal hun beste ballad als nieuwe single de wereld in slingeren. Het winterthema komt zelfs ook in de video voor ‘Unconditionally’ terug. We zien Katy Perry in een witte jurk door de vallende sneeuw schuifelen. Het zijn sfeervolle beelden die de video gelijk een eigen identiteit geven en Katy Perry ziet er nog mooier uit dan ze normaal al doet. Bijna elke scène in deze video is beeldschoon en weet een indruk achter te laten, wat op zich al een knappe prestatie is.

Het hoogtepunt van de video, die werd geregisseerd door Brent Bonacorso, is wanneer een metafoor voor onvoorwaardelijke liefde letter wordt verbeeld. Volgens Perry kan liefde soms zo hard binnenkomen dat het vergelijkbaar is met aangereden worden door een auto en daarom zien we haar in beeld terwijl een auto achter haar crasht, terwijl alle brokstukken langs haar hoofd suizen. Het is een indrukwekkend gezicht, dat goed wordt versterkt door het gebruik van slow motion in deze scènes. Ook in andere delen van de video spelen slow motion en versnelde beelden een grote rol, bijvoorbeeld in de scènes waar Perry wordt omringd door dansende paren in een traditionele galakledij. De danspassen zijn op zo’n manier gemonteerd dat ze de dramatische momenten in het lied goed weten te versterken, zoals wanneer de knallende drums het refrein openen. Scènes waarin een uil van de arm van de zangeres wegvliegt en waar ze overladen wordt door bloemen, brengen ook mooie plaatjes met zich mee. Katy Perry levert hiermee haar meest stijlvolle en misschien ook wel haar beste video tot nu toe af. Het lied zelf behoort niet tot haar beste singles, maar als je haar het feit vergeeft dat de titel continu verkeerd wordt uitgesproken, valt er best een mooie en goed geproduceerde powerballad te ontdekken. De video helpt zeker mee om deze single meer te waarderen.

Leave a Reply