Video Review: Eliza Doolittle – Walking On Water

Eliza Doolittle In Your Hands Album Cover

Eliza Doolittle makes her lover run 6000 miles in new video

Eliza Doolittle recently released her second album In Your Hands and the singer is promoting this release with a new single. Last summer, she returned to the music scene with her happy and catchy new single ‘Big When I Was Little’ and followed that one up with the strong and poppy ‘Let It Rain’ a few months later. Now it is time to launch the official third single ‘Walking On Water’ with a lovely video accompany the release.

A few weeks ago I already wrote about Eliza’s new album In My Hands, that shows the development of the young singer in recent years. She still has a recognizable style, but she definitely makes a bit more mature pop music these days. Songs like ‘Checkmate’, ‘Back Packing’ and ‘No Man Can’ are all great pop tracks with strong choruses and interesting lyrics. Doolittle decided to release ‘Walking On Water’ as next single. This song is just as upbeat as most of her output, but sounds a bit more electronic. Still, it has got her cheekiness in the lyrics when she sings: “Sometimes I wish I was Jesus, I’d get my Airmax on and run across the sea for you”.

In the cute video for the track however, we do not see Eliza run. The singer indeed puts her airmax on, but she only uses them to dance across the kitchen and her living room. She lets her lover do all the running. He starts more than 6900 miles away from her, but makes his way towards her by running and swimming and even heals a man in a wheelchair on his way, like the real Jesus would do. Meanwhile Eliza is enjoying herself by being extremely pretty, a bit of dancing, playing video games and taking a bath. It is nice to see how the director of the video synchronized the actions of the lovers. When Eliza plays a racing video game, her lover cheats a bit by travelling on a motor bike and when she takes a bath he jumps in the ocean. When he finally makes his way to her front door she is surprised to see him. Happy end! Oh by the way, Eliza, please release that potential big hit ‘Checkmate’ as next single!

——————————————————————-

Eliza Doolittle laat geliefde duizenden kilometers lopen in nieuwe video

Eliza Doolittle bracht onlangs haar tweede album In Your Hands uit en de zangeres promoot dit met de release van een nieuwe single. Afgelopen zomer was ze terug met een nieuwe vrolijke en catchy single ‘Big When I Was Little’ die ze enkele maanden later opvolgde met de sterke popplaat ‘Let It Rain’. Nu is het tijd om de officiële derde single ‘Walking On Water’ te lanceren met een gloednieuwe videoclip.

Enkele weken geleden schreef ik al over het nieuwe album In Your Hands, dat een ontwikkeling in de stijl van de jonge zangeres liet zien. Haar nummers hebben nog steeds een herkenbare sound, maar het klinkt allemaal wat volwassener tegenwoordig. ‘Checkmate’, ‘Back Packing’ en ‘No Man Can’ zijn goede popsongs met sterke refreinen en interessante songteksten. Doolittle besloot om ‘Walking On Water’ als nieuwe single uit te brengen. Dit lied heeft dezelfde herkenbare opgewektheid als haar meeste werk, maar ze laat hier een iets meer electronisch geluid horen. Het beetje ondeugendheid wat vaak in haar teksten terugkwam is ook hier niet verdwenen als ze zingt: “Sometimes I wish I was Jesus, I’d get my Airmax on and run across the sea for you”.

In de aandoenlijke video voor het liedje zien we Eliza echter niet rennen. De zangeres doet wel haar airmax aan, maar die gebruikt ze alleen om door de keuken en haar woonkamer te dansen. Het rennen laat ze aan haar geliefde over. Hij begint duizenden kilometers bij haar vandaan, maar komt langzaam maar zeker naar haar toe door te rennen en zwemmen en hij heeft zelfs tijd om onderweg als een echte Jezus een man in een rolstoel te genezen. Ondertussen maakt Eliza zich niet al te druk en is ze vooral bezig met ontzettend mooi zijn. Ze danst een beetje, speelt een video game en gaat rustig even in bad. Het is leuk om te zien hoe de regisseur de handelingen van beide geliefden heeft aangepast aan elkaar. Als Eliza een race spelletje speelt, smokkelt haar vriend een paar kilometer door op een scooter te rijden en wanneer ze kopje onder gaat in bad, springt hij in zee om een stuk te zwemmen. Als hij dan toch eindelijk zijn weg naar haar voordeur heeft gevonden is ze verrast hem te zien. Eind goed, al goed! Oh en Eliza, breng ‘Checkmate’ als volgende single uit, want daarmee heb je een hit in handen!

Leave a Reply