Single Review: Kylie Minogue – Into The Blue

Kylie Minogue Kiss Me Once cover

Kylie Minogue is back with uplifting pop single

It has been quite some time since Kylie Minogue released a new official single and album. Her most recent record, Aphrodite, was released in the summer of 2010. Ever since, she went on a world tour, celebrated her first 25 years in music and signed a management deal with Roc Nation. After releasing the promo single ‘Skirt’ in 2013, Kylie is now officially back with the single ‘Into The Blue’, taken from the album Kiss Me Once, released in March.

All of Kylie’s big fans do not need to fear. Her deal with Roc Nation did not change her music drastically. The promo single ‘Skirt’ was quite a risky track for Kylie, but with ‘Into The Blue’ she is back to what she usually does best: pop songs with big, uplifting choruses and one hell of a catchy hook. Sound wise, ‘Into The Blue’ is quite similar to the material on the Aphrodite album. The production however is somewhat more dancey and the beats are a little more prominent. Minogue’s vocals sound smooth and sweet as always.

The most interesting part of the song is definitely the middle eight where the tempo changes a bit and Minogue gets a bit more room to shine vocally. It is too bad that this is only such a short part in the song. Still ‘Into The Blue’ is a serviceable and enjoyable pop track that could do well on the radio. It is nowhere near the best single in her career, but let’s be fair, throughout the years Kylie has given us so many pop masterpieces, that we cannot expect the best every time she releases a single. I am sure she does have something more up her sleeve for the release of the album Kiss Me Once on the 17th of March.

——————————————————————

Single Recensie: Kylie Minogue – Into The Blue

Kylie Minogue is terug met pakkende popsingle

Het heeft even geduurd sinds Kylie Minogue voor het laatst een officieel studioalbum of een single uitbracht. Haar meest recente werk stamt namelijk uit 2010, toen de plaat Aphrodite werd gereleased. Sindsdien ging ze op een wereldtour, vierde ze haar eerste 25 jaar in het muziekvak en tekende ze een managementdeal met Roc Nation. Na het uitbrengen van de promosingle ‘Skirt’ in 2013 is Kylie nu officieel terug met de single ‘Into The Blue’, een voorloper van het album Kiss Me Once, dat in maart verschijnt.

Kylie’s grootste fans hoeven zich in elk geval geen zorgen te maken. Haar deal met Roc Nation heeft er niet voor gezorgd dat haar muziek drastisch is veranderd. De promosingle ‘Skirt’ was behoorlijk anders dan we van Kylie geweld zijn, maar op de nieuwe single doet ze weer waar ze altijd goed in is geweest: popliedjes met grootse, vrolijke refreinen en ontzettend pakkende melodieën. Qua sound ligt ‘Into The Blue’ niet ver weg van de stijl van het Aphrodite album, al zijn de beats op het nieuwe materiaal wat prominenter en klinkt het in het algemeen iets meer dancey. Haar stem klinkt zoet en soft als altijd.

Het meest boeiende gedeelte van het lied is zeker de bridge, waar het tempo iets lager ligt waardoor Kylie’s stem iets meer de ruimte krijgt om naar de voorgrond te komen. Helaas duurt deze passage maar kort. Toch is ‘Into The Blue’ een prima popliedje dat het goed zou kunnen doen op de radio. Het komt niet in de buurt van haar beste single tot nu toe, maar eerlijk is eerlijk, door de jaren heen heeft ze ons zoveel popklassiekers gegeven, dat we niet bij elke single release een meesterwerk mogen verwachten. Ik ben er van overtuigd dat het album Kiss Me Once nog meer te bieden zal hebben!

Leave a Reply