Single Review: Hilary Duff – All About You

Hilary Duff All About You cover

Hilary Duff is ready to make a comeback in pop music

It has been ages since we have last heard new music from Hilary Duff. The singer and actress released her most recent album in 2007. She married (and divorced), gave birth and focused a little more on her acting career in the meantime. Earlier this summer, she announced her comeback in pop music and released buzz single ‘Chasing The Sun’ as a preview of everything that is coming. Now the official single ‘All About You’ is out and it is a pretty catchy tune actually!

Duff experienced her breakthrough more than ten years ago when she played the role of Lizzie McGuire. This acting job landed her a career in music as well and she managed to get a few hits with songs like ‘So Yesterday’, ‘Come Clean’ and ‘Wake Up’. In 2007, she showed to have grown up musically with a more mature and sexy sound on the album Dignity, with singles like ‘Stranger’ and ‘With Love’. Now, after more than seven years Hilary tried music again with the song ‘Chasing The Sun’. Although it is a cute and summery track, it lacked a proper chorus. Luckily enough, ‘All About You’ easily makes up for this.

This straight forward pop track has a great hook in the chorus that settles in your mind very easily. Stylistically, this song comes closer to the teen pop Duff released earlier in her career, but at the same time, she updated the sound into something more contemporary and mature. ‘All About You’ slightly reminds of Taylor Swift’s poppiest moments and the production of the track is really effective with its handclaps, country-guitars and pumping drums. This catchy little tune should be enough to launch Duff back in the charts and on the radio.

—————————————————————————————

Single recensie: Hilary Duff – All About You

Hilary Duff is klaar voor een grote comeback in de hitlijsten

Het is alweer even geleden dat we voor het laatst wat hebben gehoord van Hilary Duff. Haar meest recente album kwam namelijk alweer in 2007 uit. Intussen trouwde (en scheidde) de actrice en beviel ze van een zoon. Daarnaast richtte ze zich meer op haar acteercarrière. Deze zomer kondigde ze aan weer aan nieuwe muziek te werken en buzz-single ‘Chasing The Sun’ was hier het eerste bewijs van. Nu is ze klaar om de hitlijsten te bestormen met de nieuwe single ‘All About You’, dat best een aangenaam en pakkend popliedje is geworden!

Duff beleefde haar grote doorbraak meer dan tien jaar geleden toen ze de rol van Lizzie McGuire speelde. Tegelijk lanceerde ze ook een muziekcarrière waarbij ze hits scoorde met singles als ‘So Yesterday’, ‘Come Clean’ en ‘Wake Up’. Een aantal jaren later keerde ze terug met een meer volwassen en sexy album genaamd Dignity, met de singles ‘Stranger’ en ‘With Love’. Enkele weken terug was daar ineens buzz-single ‘Chasing The Sun’, wat best een gezellig zomers liedje is, maar wel een sterk refrein miste. Dit maakt Duff met de officiële single ‘All About You’ helemaal goed.

Deze plaat heeft namelijk een sterk refrein met een melodie die de rest van de dag niet meer uit je hoofd te slaan is. Qua stijl is het eerder vergelijkbaar met de tienerpop uit het begin van haar carrière, maar dan wel met een meer volwassen update en eigentijdse aankleding. De slimme productie vol handklapjes, country-gitaartjes en stuwende drums doet wat denken aan de meest poppy momenten van Taylor Swift en dat is zeker geen belediging. Deze pakkende plaat zou genoeg moeten zijn om Hilary terug te brengen in de hitlijsten en op de radio.

Leave a Reply