Gig Review: Kiesza at Paradiso

IMG_2275

The birth of a pop star in Paradiso

Kiesza entered the charts with a bang earlier this year when her single ‘Hideaway’ became a number 1 hit in several countries around the world. The distinct 90’s sound connected with the public exceptionally well and after the release of second single ‘Giant In My Heart’ a full album was a logical next step. Sound Of A Woman was released last month and Kiesza started an European tour on friday night in Paradiso in Amsterdam. It was the first time she ever played some of the tracks live so her Dutch fans got to hear a unique premiere and there was no doubt about the fact that they loved it, judging by the enthusiastic reactions the eye-catching Canadian singer received.

When Kiesza came on stage singing ‘The Love’ it felt like Paradiso changed into a 90’s club for the night. The track is in a similar style to her singles and she immediately brought two male dancers with her on stage. Kiesza, simply dressed in black sweatpants, a white bra and sneakers, showed her own dance moves as well during a routine at the instrumental breakdown and danced her but off during a lot of other tracks as well. She continued in high pace with a new single, ‘No Enemiesz’, that might as well be her next wordwide hit. The chorus of this track is undeniably strong and could do well both in clubs and on the radio.

IMG_2283

Kiesza, however showed she is not only a 90’s dance anthems singer. It was already clear that her voice is very strong, even while performing dance routines, but she put more emphasis on her vocal talent when she sat down behind the piano to perform a few songs. She performed a cover of Haddaway’s ‘What Is Love’ and this actually works really well as a ballad. She impressed the most with album closer ‘Cut Me Loose’, a song she performed live for the first time. She put on a fragile and emotional performance and by the reaction of the audience you could tell that everybody loved this side of Kiesza as well. She performed a few other slow jams, like ‘So Deep’, during which she flirted heavily with the audience in the front rows and put on a show full of sexy dancing. It were these moments when you realize that Kiesza is a very confident and natural performer. You immediately get the feeling you are watching a star.

Kiesza gave her all vocally on the beautiful title track of her album ‘Sound Of A Woman’. It was time to dance again when she performed her second single ‘Giant In My Heart’ that was received with lots of cheers and applause. Kiesza further showcased her love for the 90’s by doing a dance medley together with her DJ who played classics like ‘Show Me Love’ by Robin S. The idea was nice and the first part was entertaining, but it lasted a bit too long and became quite chaotic. However, this was the only thing that I could think of that needs improvement, because Kiesza just gave a brilliant show. Of course, she ended the night with ‘Hideaway’, a very smart, catchy and distinctive single. Never thought a song with a chorus that goes ‘oooh! aaaah!’ could be so addictive. Judging on this night in Paradiso, I think Kiesza is here to stay and could become even bigger more successful than she already is.

————————————————————————————————————————————————

Concert Recensie: Kiesza in Paradiso

IMG_2285

De geboorte van een popster in Paradiso

Kiesza wist eerder dit jaar in één klap grote indruk te maken in de internationale hitlijsten door met haar single ‘Hideaway’ in verschillende landen op nummer 1 binnen te komen. De onderscheidende 90’s sound sloeg direct goed aan bij het grote publiek. Al snel volgde de tweede single ‘Giant In My Heart’ en daarna kon een album natuurlijk ook niet uitblijven. Vorige maand verscheen de langspeler Sound Of A Woman en daarom was het tijd om op een Europese tournee te gaan. Deze begon op vrijdagavond in Paradiso te Amsterdam. Het was zelfs de eerste keer dat Kiesza sommige nummers live speelde dus haar Nederlandse fans kregen een bijzondere primeur. Dat dit goed beviel was meteen duidelijk aan de enthousiaste reacties die de opvallende Canadese zangeres kreeg.

Toen Kiesza het podium op liep terwijl ze ‘The Love’ zong, zorgde dit gelijk voor het gevoel dat Paradiso voor één avond in een 90’s club was veranderd. Dit lied komt qua stijl overeen met haar singles en het was dan ook niet overbodig dat ze gelijk twee mannelijke dansers meenam. Simpelweg gekleed in een zwarte trainingsbroek, een witte bh en sneakers liet Kiesza zelf ook al snel haar moves zien tijdens de instrumentale breakdown in het lied. Er zouden die avond nog vele choreografietjes volgen, zoals in de nieuwe single ‘No Enemiesz’, die met een dijk van een refrein met gemak uit zou moeten groeien tot een wereldhit. Het is namelijk perfect geschikt voor zowel de radio als de club.

IMG_2298

Toch liet Kiesza al snel zien dat ze meer is dan een hippe zangeres met 90’s deuntjes. Ze nam plaats achter de piano om een ballad-versie van Haddaway’s ‘What Is Love’ te zingen en hoewel haar zang erg overtuigend klinkt tijdens het dansen, was het tijdens deze sectie dat het pas echt opviel hoe goed haar stem eigenlijk is. Ze wist vooral indruk te maken met ‘Cut Me Loose’, de laatste song op haar plaat. Naar eigen zeggen was het de eerste keer dat ze het lied live ten gehore bracht en dit deed ze op een mooie, breekbare manier. Dat het publiek het lied ook wist te waarderen bleek uit het luide applaus nadat Kiesza de laatste noot speelde. Daarna kwamen er nog enkele slow jams voorbij, zoals het zwoele ‘So Deep’. Tijdens dit lied danste ze verleidelijk en flirtte ze met een aantal mensen op de eerste rijen. Het waren dit soort momenten waarop duidelijk werd dat Kiesza absoluut de juiste uitstraling en zelfverzekerdheid heeft om een grote popster te worden.

Ze liet nogmaals horen over een sterke stem te beschikken in de krachtige titeltrack ‘Sound Of A Woman’, maar daarna was het weer tijd om te dansen. Ze plande zelf een kleine medley met haar DJ in van 90’s hits. Hoewel het idee heel leuk was en het in het begin zeker vermakelijk bleek, duurde deze sectie wat te lang waardoor het op een gegeven moment wat ongemakkelijk en rommelig werd. Gelukkig was dit maar een zeer klein smetje op een verder goedlopende show. Het was dan ook al snel weer vergeten toen ze haar tweede single ‘Giant In My Heart’ inzette, wat meteen met luid gejuich ontvangen werd. Natuurlijk werd er afgesloten met haar grootste hit tot nu toe, ‘Hideaway’. Het blijft bijzonder hoe aanstekelijk en verslavend een lied met een refrein dat slechts uit ‘oooh aaah’ bestaat kan zijn. Na de show in Paradiso te hebben gezien denk ik dat Kiesza zeker de potentie heeft om een blijvertje te zijn, want ze presteert nu al als een echte popster.

Leave a Reply