Single Review: Sharon Doorson – Electrify

Sharon Doorson Electrify cover

Sharon Doorson is back with uplifting new single
Sharon Doorson revived her music career when she participated in The Voice of Holland in 2012. Although she did not reach the finals, she signed a contract and released successful singles like ‘Fail In Love’ and ‘High On Your Love’. With her dance pop, she filled a gap in the Dutch music market at the right time. Now, Sharon is ready to move on with a new sound that is less dancy, but more orientated towards pop and R&B. The first single of her new project is the uplifting ‘Electrify’.

Is ‘Electrify’ anywhere as good as her hit singles? Yes, it is! The overall vibe of the song is cheerful and this positivity is infectious. The build up from verse to chorus is effective without taking the predictable route of an instrumental post chorus. Sharon also clearly has a message in her lyrics this time around. She presents the song as anthem about love and an end to discrimination and hate, a more than welcome positive sound of celebrating our differences, rather than judging each other. Sharon’s very own ‘Firework’, if you will.

This message is the main theme of the video for the song as well. We see Sharon walk the streets like a modern day good fairy who brings love back in hateful situations, like a girl who is being bullied and two people who argue. The most striking example is when two guys react badly towards a drag queen and Sharon comes along and takes her by the arm to strut their way into a party. Good for you, miss Doorson, ‘Electrify’ will surely brighten up our weekend!

——————————————————-
Single Recensie: Sharon Doorson – Electrify

Sharon Doorson is terug met nieuwe single met een boodschap
In 2012 bracht Sharon Doorson haar carrière weer in een stroomversnelling door mee te doen aan The Voice of Holland. Vervolgens vulde ze het gat van goede vrouwelijke pop dance op de Nederlandse markt met de pakkende singles ‘High On Your Love’ en ‘Fail In Love’, waarmee ze flink wist scoren. Ze is nu echter klaar voor een volgende stap in haar carrière met een aankomend nieuw album dat zich meer richt op R&B en pop. Het eerste wapenfeit hiervan is de vrolijke nieuwe single ‘Electrify’.

Is deze nieuwe richting dan net zo hitgevoelig als haar voorgaande materiaal? Op basis van ‘Electrify’ zeg ik ja. De positiviteit van deze plaat is aanstekelijk en het wordt gebracht in een goed geproduceerde song met een sterke opbouw. Er worden geen voorspelbare trucjes uit de kast gehaald zoals de instrumentale breakdowns, maar het refrein staat op zichzelf al als een huis. Daarnaast heeft Sharon ditmaal een duidelijke boodschap voor haar luisteraars. Ze wil liefde brengen in een tijd waarbij haat en nijd het te vaak winnen van acceptatie. Het is een welkome boodschap over het vieren van onze verschillen in plaats van elkaar erop af te rekenen. Je zou het haar eigen ‘Firework’ kunnen noemen.

Deze boodschap wordt in de video ook duidelijk naar voren gebracht. Sharon loopt als een eigentijdse goede fee door de straten van een stad en verandert negatieve situaties als een ruzie tussen een stel en een meisje dat gepest wordt, in iets positiefs. Vooral de scène waarin ze een travestiet redt van uit een haatdragende situatie en vervolgens arm in arm naar een feestje gaat, is leuk om te zien. Goed bezig, mevrouw Doorson, ‘Electrify’ zal tijdens mijn weekend in ieder geval regelmatig voorbij komen!

Leave a Reply