Introducing: Lorrèn

Lorren The Game of Love cover
Scroll naar beneden voor Nederlandse versie.

Dutch talent Lorrèn impresses with single ‘The Game of Love’
Sometimes it takes a whole lot of time to get your sound right to try to make a name in the music industry. Lorrèn participated in the Junior Eurovision Song Contest in 2004 when she was just 11 years old. She disappeared from the radar for a long time while she had to finish school and that sort of thing, but recently she came back with a new single called ‘The Game Of Love’. She now produces mature, cinematic singer-songwriter pop and that sounds rather good!

It’s great to see how Lorrèn developed herself in the shadows and is now ready for pop stardom in the Netherlands to begin with. Her vocals sound angelic and are crystal clear in a live setting (scroll down for a live version of ‘The Game Of Love’). The arrangement of the track is quite dramatic and somehow reminds a little of the style of Amy Winehouse and Caro Emerald. Lorrèn’s track however, does not have the same retro vibe, but actually sounds like contemporary, cinematic singer-songwriter pop. The video for ‘The Game Of Love’ is quite simple, but one has to admit Lorrèn looks stunning and found the right sort of visuals to accompany the warm and compelling sound. Lorrèn was recently named as Radio 2 Talent by the Dutch radio station and I think they are absolutely right. Can’t wait to hear the upcoming debut album!

——————————————-

Lorrèn maakt indruk met single ‘The Game of Love’
Soms duurt het als artiest even voordat je precies weet wat jouw positie in de muziekindustrie is en dat is best lastig als je als 11-jarige al op een groot podium staat als het Junior Eurovisie Songfestival. Het gebeurde de nu 23-jarige Lorrèn. Ze maakte haar school af, werkte aan nieuwe muziek en nu is ze terug met de ijzersterke nieuwe single ‘The Game Of Love’. Volwassen singer-songwriter pop met een filmisch tintje.

Het is bijzonder om te zien hoe Lorrèn zich in de afgelopen jaren heeft ontwikkeld en zich een eigen sound heeft weten aan te meten. Het is duidelijk dat ze klaar is om de Nederlandse muziekindustrie te veroveren. Haar stem klinkt bij vlagen engelachtig en ook live komt ze goed uit de verf (zie de live uitvoering van ‘The Game Of Love’ hierboven). Het arrangement van het lied heeft gevoel voor een beetje drama en doet wat denken aan de instrumentalen van Amy Winehouse en Caro Emerald (op ‘I Belong To You’ dan). Toch is de sound van Lorrèn een stuk minder retro en klinkt het vooral als eigentijdse, filmische singer-songwriter pop. De video is eenvoudig, maar laat de schoonheid van de jonge zangeres zien en ze weet goed wat voor soort beelden bij dit warme en meeslepende geluid passen. Lorrèn werd onlangs uitgeroepen tot Radio 2 Talent en ik denk dat ze er daar een goede kijk op hebben. Ik kan alvast niet wachten op het later te verschijnen debuutalbum.

Leave a Reply