Song of the Day: Jason Carlson – Another Life (Diggy Diggy)

Jason Carlson Another Life cover

Jason Carlson launches summery debut single ‘Another Life (Diggy Diggy)’
Nope, Jason Carlson is not the next pop sensation from Sweden. Jason Carlson was born as Jornt Karel and is actually from the Netherlands. He recently signed a contract with label 8ball Music and he released his debut single ‘Another Life (Diggy Diggy)’ just in time for it to become a summer hit! The Dutch future pop star delivers a pop track with some summery reggae influences.

Jornt came up with his stage name Jason Carlson when he found out on holiday that his first name was too hard to pronounce for non Dutchies. Good decision, because the international name fits his international sound. If I did not know before, I would not have guessed that this song was actually recorded by an upcoming Dutch artist. In the middle eight he even sounds like the male version of Rihanna on her single ‘Man Down’. ‘Another Life (Diggy Diggy)’ actually is a very strong pop track with a killer chorus and an undeniable hook. I dare you to listen to this and not have the ‘diggy diggy diggy who-o-o’ parts stuck in your head. It’s impossible! Carlson’s ‘Another Life (Diggy Diggy)’ has all the needed ingredients to become a late summer hit and I am quite positive it will! It already reached the top 50 of the Dutch iTunes list so he is off to a great start!

Update: Jason Carlson just released the summery video for his single ‘Another Life (Diggy Diggy). It’s a simple one that works well for the sunny vibe of the song. It seems Carlson and his girls had a lot of fun on stage and this comes across well on screen!

————————————————-

Jason Carlson maakt spetterend debuut met ‘Another Life (Diggy Diggy)’
Nee, Jason Carlson is niet het zoveelste pop export product uit Zweden. Het is een Friese jongen die werd geboren als Jornt Karel, maar besloot een artiestennaam aan te nemen. Hij tekende recentelijk een contract bij 8ball Music en zijn debuutsingle ‘Another Life (Diggy Diggy)’ komt net op tijd uit om nog een grote zomerhit in ons landje te worden. Het aanstormende talent levert een fraai stukje pop met reggae invloeden af.

Jornt bedacht zijn artiestennaam toen hij er op vakantie achterkwam dat zijn eigenlijke voornaam niet uit te spreken is voor buitenlanders. Dit is een goede beslissing geweest, want deze naam past veel beter bij de internationale sound die hij zichzelf heeft aangemeten. Als ik het niet bij voorbaat had gweten, had ik nooit gedacht dat dit lied afkomstig was van een Nederlands opkomend talent. Tijdens de bridge klinkt hij namelijk zelfs als de mannelijke versie van Rihanna op haar single ‘Man Down’. ‘Another Life (Diggy Diggy)’ is een uitstekend liedje met een memorabel refrein en een bijzonder pakkend melodietje. Ik daag je uit het lied te luisteren en niet de rest van de dag ‘diggy diggy diggy who-o-o’ te zingen. Het is onmogelijk! Carlson’s debuutsingle heeft alle ingrediënten om een late zomerhit te worden en ik ben er zeker van dat het ook daadwerkelijk gaat lukken! Hij heeft de top 50 van de Nederlandse iTunes top 100 al bereikt dus dat is alvast een goed begin!

One thought on “Song of the Day: Jason Carlson – Another Life (Diggy Diggy)

Leave a Reply