Single Review: Anouk – Dominique

Anouk Dominique
Scroll naar beneden voor Nederlands.

Anouk releases first Dutch single called ‘Dominique’
Anouk is one of the biggest pop stars in the Netherlands and she has been enjoying success after success since the 90’s. Never did she ever release a track in the Dutch language though. This changed today as she launched a brand new track called ‘Dominique’, an ode to her boyfriend. Although it takes some getting used to during the first verse, later on it sounds like she has never done anything else. It’s clear the Dutch public is digging this as well, as the track rose to the top 3 of the iTunes charts within hours after the release.

Anouk, who brought the Netherlands back in the top 10 of the Eurovision Song Contest in 2013, is constantly challenging herself to try new things in her career and this is something I can only praise her for. Especially when the outcome is as delicous as ‘Dominique’. She sings over a laidback beat how she wants to be the only one for her lover and how she dies inside when she sees him with ‘those other bitches’. She shows she is just as able to write a hit with personality in her own language. Although this is her first song in Dutch, it still sounds like an Anouk track. For the hilarious video she received some help from Kenny B, who just had a huge hit with ‘Parijs’. Anouk’s ‘Dominique’ is not miles away from the style of that single with the same summery feel and strong melodic chorus. This will be another huge hit for Anouk.

—————————————-
Single Recensie: Anouk – Dominique

Anouk probeert het in het Nederlands op nieuwe single ‘Dominique’
Anouk staat al sinds de jaren ’90 aan de top van de Nederlandse muziekindustrie en ze boekt nog steeds succes na succes. Nooit eerder zong ze in haar eigen taal, maar daar kwam vandaag verandering in met de release van de nieuwe single ‘Dominique’, een ode aan haar huidige vriend. Hoewel het eerste couplet misschien nog wat onwennig klinkt, lijkt hetdaarna haast alsof ze nooit anders heeft gedaan. Het Nederlandse publiek merkte dit ook al op, want het lied schoot meteen de top 3 van de iTunes hitlijst in, enkele uren nadat het te koop werd aangeboden.

Anouk, de zangeres die Nederland in 2013 weer op de kaart zette bij het Eurovisie Songfestival, blijft zichzelf constant uitdagen met nieuwe stijlen en projecten en dat is bewonderingswaardig. Zeker als het resultaat zo lekker klinkt als ‘Dominique’. Ze zingt breekbaar, maar krachtig over een rustige beat met een zomerse vibe hoe ze haar Dominique niet wil delen met ‘andere wijven’ en ‘sloeries’. Hoewel we haar nog nooit eerder zo hebben gehoord, klinkt ‘Dominique’ wel gelijk als een Anouk track, omdat haar persoonlijkheid sterk naar voren komt in de tekst. Voor de hilarische video vol karikaturen kreeg ze hulp van Rachel Hazes, actrice Vera Lesavoy, Lil Saint en Kenny B die onlangs een grote hit had met ‘Parijs’. Muzikaal liggen ‘Parijs’ en ‘Dominique’ eigenlijk niet zo gek ver uit elkaar. Beide hebben een zonnig sfeertje, een laidback vibe en een ontzettend aanstekelijk refrein. Het kan dan ook niet anders dan dat dit ook weer een grote hit gaat worden voor Anouk.

Leave a Reply