Song of the Day: Lorrèn – Struggle

Lorren Struggle
(Scroll naar beneden voor Nederlands.

Lorrèn delivers emotional second single
Dutch singer-songwriter Lorrèn is in full preparation for the release of her debut album called Shades Of Blue. The record will be out on the 23rd of October and she just launched the second single ‘Struggle’, follow-up to the beautiful ‘The Game Of Love’. The 23-year-old Lorrèn chose an emotional ballad this time around and she recorded a moving video to go with it. She’s on the right track to recognition and success in the Netherlands!

Her impressive debut single ‘The Game Of Love’ gained her the title of ‘Radio 2 Talent’ and with ‘Struggle’ she proves again why she is so promising. The track is a compelling piano ballad about overcoming a difficult time in life and it shows of her vocal talents. Her sometimes raw vocals get across the message of the song perfectly which Lorrèn herself describes as: “I wrote this song when I was going through a tough time and for me it was a way to cheer myself up. Now I want to share this message and maybe it will help someone deal with their problems. I hope that people feel that all isn’t so bad by the time the song is finished.”

This beautiful story is expressed convincingly in the video which features scenes of a young male ballet dancer who struggles with an injury. We see well shot footage of his dancing and at the same time his troubles to reach his former levels after the period of recovery. Both visually and sonically a strong next step for Lorrèn!

—————————————————–
Single Recensie: Lorrèn – Struggle

Lorrèn levert emotionele tweede single af
De Nederlandse singer-songwriter Lorrèn bereidt zich momenteel voor op de release van haar debuutalbum Shades of Blue. De plaat verschijnt op 23 oktober en ze heeft net haar tweede single ‘Struggle’ op de markt gebracht, als opvolger van het indrukwekkende ‘The Game of Love’. De keuze van het 23-jarige talent viel ditmaal op een emotionele ballade en er werd een ontroerende video bij opgenomen. Lorrèn is op het juiste pad om haar carrière in Nederland naar een hoger plan te tillen.

Het stijlvolle en wonderschone ‘The Game of Love’ leverde Lorrèn de titel van ‘Radio 2 Talent’ op en ze bevestigt met ‘Struggle’ nog maar eens dat ze die niet zomaar heeft gekregen. De meeslepende pianoballad over het overwinnen van een moeilijke tijd laat haar veelzijdige stemgeluid goed naar voren komen. Ze klinkt bij vlagen vrij rauw wat de boodschap van het lied onderstreept en die luidt als volgt: “Ik schreef dit liedje toen ik niet helemaal lekker in mijn vel zat en destijds waren het woorden om mezelf op te beuren. Nu wil ik die boodschap graag delen, misschien heeft iemand anders er wel wat aan. Als het liedje afgelopen is hoop ik dat mensen denken: zo erg is het allemaal niet, het komt wel weer goed.”

Dit verhaal wordt op overtuigende wijze verteld in de videoclip die draait om een jonge mannelijke balletdanser die wordt overvallen door een blessure. We zien prachtige dansscènes afgewisseld met de pijn en frustratie die hij ervaart tijdens het moeizame trainen na het herstel. Zowel visueel als muzikaal een mooie nieuwe stap voor Lorrèn!

Leave a Reply