Song of the Day: Celine Cairo – Hello Love

Celine Cairo Hello Love1
Scroll naar beneden voor Nederlands.

Celine Cairo is ready for the next step with pop anthem
People who live in the Netherlands might already know Celine Cairo’s voice, thanks to her version of The Scene classic ‘Iedereen Is Van De Wereld’ which was featured in a commercial on television. She has been working her way up in the music industry for the past five years and she is ready for next big step. Cairo went to Los Angeles to record her debut album which will most likely be released in the coming months and she just launched the first single called ‘Hello Love’, which sounds promising to say the least.

Those of you who have been following Celine’s career, might be surprised by her brand new sound. On her first two EPs her music could be described as acoustic with a prominent place for guitar and violins. On ‘Hello Love’ her focus switched towards drums and synths and although her beautiful vocals could carry the more acoustic stuff easily, she sounds way more exciting in this new direction. The verses are beautifully understated with subtle use of synths and a heartbeat like drum. It builds towards an explosion with the lyrics: ‘High waves, wild, brave. Blood rising. This is what you do to me.’ This explosion follows with a wall of sound full of drums in the anthemic chorus, which has a strong hook and simple lyrics (mainly the repetition of the title) and therefore easy to sing along. This single deserves a spot on the playlists of Dutch radio as it absolutely needs a bigger audience. Bring on the album Celine, if it sounds anything like ‘Hello Love’, it will be big!

Update: She finally launched the video for the song and she looks stunning! She also confirmed the album will be out at the end of the year!


———————————————
Single Recensie: Celine Cairo – Hello Love

Celine Cairo is klaar voor de volgende stap met grootse popsingle
Sommige muziekliefhebbers in Nederland weten misschien al wie Celine Cairo is doordat haar versie van ‘Iedereen is van de Wereld’ van The Scene werd gebruikt in een reclame op televisie. Deze singer-songwriter timmert al vijf jaar aan de weg in de muziekindustrie en ze is duidelijk toe aan de volgende stap. Ze vloog naar Los Angeles om daar haar debuutalbum op te nemen en de single ‘Hello Love’ is hier het eerste bewijs van en dat klinkt zeker veelbelovend!

Mensen die de carrière van Cairo op de voet volgden zullen opmerken dat ze haar sound behoorlijk veranderd heeft. Op de eerste twee EP’s was alles namelijk akoestisch met veel aandacht voor gitaar en viool, maar de nadruk ligt nu veel meer bij de drums en synthesizers. Hoewel haar kraakheldere stem de akoestische liedjes makkelijk aankon, klinkt ze op het meer elektronische ‘Hello Love’ veel spannender. De coupletten zijn prachtig ingetogen met subtiel gebruik van synths en een drummachine die klinkt als een hartslag. Met de tekst ‘High waves, wild, brave. Blood rising. This is what you do to me.’ bouwt ze toe naar een explosie die er in het refrein komt. We horen denderende drums, een onvergetelijke melodie en de pakkende herhaling van de titel. Je zingt het lied zo mee en dat kan helpen om dit tot een hit te maken. Het is te hopen dat de Nederlandse radiostations het snel oppakken, want deze plaat verdient een groter publiek. Als het debuutalbum van Celine net zo klinkt als deze single, wordt het hoe dan ook groots!

Leave a Reply