Introducing: Rochelle – All Night Long

Rochelle All Night Long
Scroll naar beneden voor Nederlands.

Rochelle is back with potential hit
Dutch singer Rochelle Perts definitely had quite a few surprises in her still young career. She won the Dutch version of X Factor in 2011 and of course had a hit with her winners single, but she wasn’t able to keep this up. Her debut album You Vs Me, which was actually a more than decent pop record, never really took off and she disappeared for a while. Then almost out of the blue she was back with a collaboration with Yellow Claw, called ‘Shotgun’, which made its way to the charts in both The Netherlands and Belgium in 2013. Now she is back to start a whole new era in her career with the release of the single ‘All Night Long’.

Rochelle describes the release as her ‘first real single’ as she co-wrote the track and came up with the concept for the music video, filmed in Surinam, the country where her father is from, as well. What about the sound? It is completely different from anything we heard on her debut album and actually sounds a lot closer to the urban vibe and thick beats of ‘Shotgun’. ‘All Night Long’ sounds even more contemporary, almost like it was produced by Major Lazer. This sound with electronic beats, a little touch of dancehall and some intense vocal effects, proved to be successful before (ask Eva Simons) so this could potentially do really well for Rochelle. The great thing about ‘All Night Long’ is, although the major hook of the song contains beats and distorted vocals, in the middle eight Rochelle actually gets the opportunity to belt out and that voice deserves it! I think this could potentially smash, at least in the Netherlands!

——————————————————-
Recensie: Rochelle – All Night Long

Rochelle is helemaal terug met potentiële hit
Het is alweer ruim vier jaar geleden dat Rochelle Perts de Nederlandse versie van X Factor won. De zangeres leek een grootse carrière tegemoet te gaan na de talentenjacht maar haar eerste plaat You Vs Me werd niet bepaald het succes wat men ervan gehoopt had. Ze verdween uit de spotlights, maar was in 2013 plotseling terug op Yellow Claw single ‘Shotgun’, dat zowel in Nederland als België een hit werd. Vandaag begint ze aan een volledig nieuwe fase in haar carrière met de release van de gloednieuwe single ‘All Night Long’.

Rochelle beschrijft dit lied zelf als haar eerste echte single, omdat ze nu volledig betrokken is bij het creatieve proces. Ze schreef mee aan het nummer en kwam zelf met het concept voor de videoclip, die in Suriname, het thuisland van haar vader, werd gefilmd. Maar hoe klinkt het eigenlijk? Allereerst lijkt het in niets op het materiaal van haar debuutplaat. Het ligt veel dichterbij de urban sound met alom aanwezige beats van Yellow Claw. Echter, ‘All Night Long’, klinkt nog veel eigentijdser! Het lijkt haast wel een productie van hitmakers Major Lazer! We horen een elektronische productie met wat dancehall invloeden en bewerkte vocalen in het refrein. Dit concept heeft artiesten als Eva Simons ook geen windeieren gelegd! Het unieke van ‘All Night Long’ is dat, ondanks dat het lied vooral gebouwd is rond een instrumentale hook met vocale effecten, Rochelle ook ruim de tijd krijgt om haar krachtige stemgeluid te laten horen. Die uithaal naar het einde toe herinnert ons eraan dat ze teveel talent heeft om buiten de spotlights te staan. Dit zou best wel eens een hit kunnen gaan worden!

Leave a Reply