Song of the Day: Julia Zahra – Geen Held

Julia Zahra Geen Held
Scroll naar beneden voor Nederlands.

Julia Zahra impresses with new single in Dutch
Julia Zahra, born as Julia van der Toorn, gained popularity in the Netherlands when she won the fourth season of The Voice of Holland. From her first audition on, where she performed Britney Spears’ ‘Oops! I Did It Again’ on guitar, she was one of the favourites. After the show she released the predictable cover album and a year later she participated in ‘De Beste Zangers van Nederland’, a TV competition in which artists cover each other’s songs. Now she is ready to launch another original song as single and this time around she sings in the Dutch language, which suits her surprisingly well!

‘Geen Held’, which means ‘No Hero’, is a painfully honest ballad where Julia sums up everything that she is not, but concludes that all she can do is give a little love. Now isn’t at the sweetest message you have heard in a while! She has a beautiful diction in the Dutch language and her vocals excel in the heartfelt, soaring chorus. The production of the track is by the experienced Huub Reijnders and completely supports the emotional story of the lyrics! Seems like Julia Zahra found her place in the Dutch music industry! Let’s hope radio picks this up and brings this talented young lady some deserved success!

‘Geen Held’ is out now at 8Ball Music!

———————————————————-
Single Recensie: Julia Zahra – Geen Held

Julia Zahra maakt indruk met Nederlandstalige single
Julia Zahra werd in Nederland bij het grote publiek bekend na het winnen van The Voice of Holland. Ze was vanaf haar eerste auditie, waar ze Britney Spears klassieker ‘Oops! I Did It Again’ op gitaar vertolkte, één van de grote favorieten. Na de show volgde natuurlijk een album vol covers en een jaar later deed ze mee aan de show ‘De Beste Zangers van Nederland’, waar ze liedjes van de andere kandidaten ten gehore bracht. Nu is het tijd voor een nieuwe eigen single getiteld ‘Geen Held’, in het Nederlands dus! En dat klinkt verrassend goed!

‘Geen Held’ is een pijnlijk eerlijke ballade waarin Julia Zahra alles opnoemt wat ze niet heeft bereikt of kan, maar gelukkig komt ze in het refrein tot een iets positievere conclusie. “Ik kan alleen een beetje liefde geven. Ik kan je zien zoals je bent. Een stukje van mijn hart kan ik je lenen. Al heb ik vast een keer verteld, ook daarin ben ik geen held.” Als dat niet de liefste boodschap is die je de hele dag hebt gehoord, dan weet ik het ook niet meer. Julia heeft een mooie Nederlandse uitspraak en haar stem blinkt uit in het refrein dat recht uit het hart komt. De productie van Huub Reijnders slaat precies de juiste toon aan en ondersteunt het emotionele verhaal. Het lijkt erop dat Julia haar plaats in de Nederlandse muziekindustrie heeft gevonden. Laten we hopen dat de radiobazen hier net zo over denken en dat ze wat verdiend succes kan oogsten!

Het lied is op 8 april uitgebracht via 8BallMusic.

Leave a Reply