Single Review: Dotan – Shadow Wind

dotan shadow wind
Scroll naar beneden voor Nederlands

Dotan releases new track for Olympics
After his highly successful latest album campaign, Dotan finally returns with all new material. The Dutch singer-songwriter who conquered his home country with the huge hit ‘Home’, has been touring extensively with the record 7 Layers, which meant his big breakthrough. After ‘Home’, his emotive and lively brand of folky singer-songwriter pop brought him more hits like ‘Hungry’ and ‘Let The River In’ and now we finally get to enjoy some fresh new music again. For the Dutch coverage of the summer Olympics, he now launches the single ‘Shadow Wind’.

“I’m very proud and a tiny bit scared to share a new song with you called ‘Shadow Wind’. A few words to sum it up: stepping out of your own shadow and facing this crazy world with love and without fear”, Dotan wrote while premiering the track on his Facebook Page. Being scared is not necessary though. ‘Shadow Wind’ marks his return to the sound that made ‘Home’ a huge success. We get the bombastic folky pop again with prominent drums and choir like layered vocals. The melody in the chorus immediately sticks and especially the ‘and we run, we’re running out of the cold’ parts are incredibly catchy. The track will be used during a Dutch tv show about the summer Olympics on a daily basis for the coming 18 days. The whole atmosphere of the track would have fitted more with the winter Olympics if you ask me, but whatever helps this track to become a hit, is more than welcome!

In the meantime A Bit of Pop Music also tipped Dotan for Eurovision 2017. Read here why.

————————————————–
Single recensie: Dotan – Shadow Wind

Dotan brengt nieuwe single net op tijd voor Olympische Spelen
Na een zeer succesvolle albumcampagne is Dotan eindelijk klaar om nieuw materiaal te lanceren. De singer-songwriter veroverde Nederland in rap tempo met het succes van zijn hit ‘Home’. Hij toerde langdurig met het bijbehorende album 7 Layers dat voor zijn grote doorbraak zorgde. Na ‘Home’ wist hij nog meer succes te boeken met zijn levendige en ontroerende door folk geïnspireerde singer-songwriter pop; ook singles ‘Hungry’ en ‘Let The River In’ schoten de hitlijsten in. Nu is het toch echt tijd voor een nieuw hoofdstuk. Hij lanceert net op tijd voor de Olympische Spelen zijn single ‘Shadow Wind’.

“Ik ben zeer trots en een klein beetje bang om dit nieuwe lied met jullie te delen. Een paar woorden om het samen te vatten: stap uit je eigen schaduw om deze gekke wereld zonder angst en vol liefde aan te kunnen”, schreef Dotan op zijn Facebook pagina bij de première van de track. Bang hoeft hij niet te zijn, want ‘Shadow Wind’ borduurt verder op de sound waar ‘Home’ zo’n succes mee werd. We krijgen krachtige folk pop met een bombastisch geluid: donderende drums en gelaagde vocalen die aan een koor doen denken. De melodie in het refrein pakt meteen en vooral de ‘and we run, we’re running out of the cold’ blijven de rest van de dag door je hoofd spoken. De komende 18 dagen zullen veel Nederlanders zich af gaan vragen: ”wat is het lied dat gebruikt wordt bij Studio Olympic Park van Henry Schut?’ Dotan dus! Hoewel ik persoonlijk vind dat de stijl van het lied meer tot zijn recht was gekomen bij de winterspelen, gaat deze aandacht zeker helpen om van ‘Shadow Wind’ een hit te maken!

Ondertussen tipten wij Dotan ook voor het Eurovisie Songfestival in 2017. Lees waarom!

Leave a Reply