Concert Review: Dua Lipa Self-Titled Tour at AFAS Live, Amsterdam 

dua-lipa-20171103_LA-tts-site-large (1)
Scroll naar beneden voor het Nederlandse artikel.

Dua Lipa confirms pop star status with faultless show in AFAS Live
It is about two years ago that British pop star Dua Lipa first made waves online with her singles ‘New Love’ and ‘Be The One’. She has been steadily growing a dedicated fan base and when the track ‘New Rules’, taken from her self-titled debut album released in June, became one of the biggest hits of the summer, she became more popular than ever before. To promote her record she is now touring Europe, stopping by in Amsterdam to perform in an easily sold out AFAS Live.

Lipa brought Anglo-Danish electro pop band Off Bloom with her as supporting act. Lead singer Mette is a charismatic performer with a powerful voice and she does get the crowd to wave their flashlight during ballad ‘Sorry Not Sorry’ and to jump around to last track ‘Golden Dreams’. The comparison to the biggest Danish pop act of the moment, MØ, is inevitable, but they surely won over a few new fans tonight.

The star of the night steps on stage in a bright red track suit and a bikini top, accompanied by three band members who play drums, keys, bass and guitar. They open with one of Dua’s biggest hits, ‘Hotter Than Hell’. Instead of dancing to the infectious beats, most of Lipa’s young fans watch through the screens of their phones, a trend that will continue for most of the night. Luckily everyone in AFAS Live can sing and record at the same time, so Dua does not have to party completely on her own. Partying she does anyway, jumping around the stage to her own beats, flipping her hair.

While her signature sound surely is ballsy uptempo pop with tracks like ‘Blow My Mind (Mwah)’ and ‘Last Dance’, she does make room for an acoustic session midway through. Her smoky vocals shine during ‘Thinking ‘Bout You’ and an acoustic rendition of her first ever single ‘New Love’. During the encore she performs the potential Christmas time smash single ‘Homesick’ with just piano and for the first time she sounds vulnerable and fragile. A beautiful counterpart of the just as convincing sassy ‘IDGAF’, which is announced on screen as a middle finger to all the ‘f*ckboys’ out there. She hits all the high notes in Martin Garrix collaboration ‘Scared To Be Lonely’ with an apparent effortlessness and considering the jumping around, that is even more impressive.

With acts who grow from small and cosy venues to arena-like places like AFAS Live in no time, there is always a risk they are not really prepared to perform on a big stage like that. This certainly ain’t the case with miss Lipa. Her voice is strong enough to reach every little corner of the room and with her presence she easily fills up the stage. With the whole show but especially the encore consisting of biggest hits ‘Be The One’ and ‘New Rules’, Dua Lipa simply confirmed that she is one of the most exciting new pop stars of the moment who will take on even bigger stages rather sooner than later.


Concert Recensie: Dua Lipa’s Self-Titled tour in AFAS Live, Amsterdam

Dua Lipa bevestigt sterrenstatus met foutloze show in AFAS Live
Het is pakweg twee jaar geleden dat de Britse popster Dua Lipa in een internetsensatie veranderde dankzij haar eerste singles ‘New Love’ en ‘Be The One’. Sindsdien heeft ze gestaag een trouwe fanclub om zich heen verzameld. Na het uitbrengen van haar naar zichzelf vernoemde album, groeide de single ‘New Rules’ plotseling uit tot één van de grootste hits van de zomer en Dua Lipa bleek populairder dan ooit. Om haar album te promoten tourt ze momenteel door Europa en Amsterdam kon natuurlijk niet overgeslagen worden. AFAS Live verkocht ze met gemak uit!

Lipa bracht de Engels-Deense electropop band Off Bloom met zich mee als voorprogramma. Zangeres Mette wist met haar krachtige stem en charismatische voorkomen de lichten van telefoons de lucht in te krijgen tijdens de ballad ‘Sorry Not Sorry’ en op dwingende toon liet ze ook nog eens iedereen springen tijdens het laatste nummer ‘Golden Dreams’. Vergelijkingen met landgenote MØ zullen qua sound voorlopig onvermijdelijk blijven, maar ongetwijfeld hebben ze vandaag enkele nieuwe fans voor zich gewonnen.

De ster van de avond stapt in een rood trainingspak met daaronder een simpel bikinitopje het podium op, bijgestaan door drie bandleden die de drums, keyboards, gitaar en basgitaar voor hun rekening nemen. Ze beginnen direct met één van Lipa’s grootste hits tot nu toe, ‘Hotter Than Hell’. In plaats van te dansen op het aanstekelijke nummer, bekijken vele jonge fans het optreden door het scherm van hun telefoon, één trend die de gehele avond aanblijft. Gelukkig lukt zingen en filmen tegelijk nog wel, zodat Dua niet de hele avond in haar eentje feest hoeft te vieren. En feest vieren doet ze zeker, springend van de ene naar de andere kant van het podium, haar haren alle kanten op zwaaiend.

Hoewel ze vooral bekendstaat om haar stoere popliedjes zoals ‘Blow Your Mind (Mwah)’ en ‘Last Dance’, last Dua halverwege de show even een rustpunt in met een akoestische sessie. Haar diepe stem komt mooi tot haar recht op ‘Thinking ‘Bout You’ en een akoestische versie van haar eerste single ooit, ‘New Love’. Even later doet ze dit nog overtuigender over, als ze alleen door piano begeleid op fragiele en breekbare wijze het prachtige ‘Homesick’ ten gehore brengt. Een mooie tegenhanger voor het al even overtuigende ‘IDGAF’, dat met een knipogende waarschuwing wordt ingeleid als een middelvinger naar alle ‘f*ckboys’. Ze raakt met ogenschijnlijke eenvoud alle hoge noten in ‘Scared To Be Lonely’, haar samenwerking met Martin Garrix, terwijl ze rustig doorgaat met springen en dansen.

Met artiesten die in een korte tijd doorgroeien van kleine, intieme concertzaaltjes naar de bijna-arena’s zoals AFAS Live, is het nog weleens het geval dat ze eigenlijk nog niet klaar zijn voor deze stap. Dat is zeker niet het geval bij Dua Lipa. Haar krachtige, volle stemgeluid is geschapen voor grote zalen en met haar persoonlijkheid vult ze gemakkelijk het grote podium op. Gedurende de gehele show, maar vooral tijdens de toegift waarbij de grootste hits ‘Be The One’ en ‘New Rules’ voorbij komen, laat Dua Lipa zien waarom ze één van de grootste en meest veelbelovende nieuwe artiesten is, die binnen korte tijd nog grotere zalen gaat uitverkopen.

 

Leave a Reply