Concert Review: The Script Freedom Child Tour at Ziggo Dome


Scroll naar beneden voor Nederlands.

The Script brings uplifting show with a hint of Ireland to Amsterdam
It is no secret that The Script is incredibly popular in the Netherlands. The Irish band sold out the Ziggo Dome in Amsterdam two nights in a row this time around. During their recent visit to The Voice Holland, their album received a gold certification. Enough reason to celebrate with the Dutch fans during their Freedom Child tour!

The show starts out with a video of a bunch of people reading out statements about what freedom means to them, of course referring to the the title of their most recent record. Soon after the curtain falls and the band opens with hit single ‘Superheroes’ taken from their previous album No Sound Without Silence. Lead singer Danny O’Donoghue wears an eye-catching red leather shirt with the Freedom Child logo on it. The three piece consists of Danny, guitarist Mark Sheehan and drummer Glen Power. Tonight they get assistance from a bass player and keyboardist.

After ‘Rock The World’ the show runs smoothly into ‘Paint The Town Green’ for which a marching band comes out and green confetti flies around the arena. The Ziggo Dome lights up in green! You can take the band out of Ireland, but you can’t take Ireland out of the band and it was St. Patrick’s Day this weekend after all!

All their biggest hits are played tonight, from an intimate, acoustic version of ‘The Man Who Can’t Be Moved’ to ‘Nothing’. They saved their biggest tunes for when they made their way to the mainstage while the crowd continuously has their arms up in the air while singing along at full force. The guys of The Script live for the interaction with their fans much to the enjoyment of the female fans who all seem to have a crush on Danny.

Hit ‘If You Could See Me Now’ is undoubtedly one of the biggest anthems of the night and Danny still hits all the notes with the same passion. During ‘For The First Time’ he takes place behind the keyboard to show off some more of his musicality. What follows is the big surprise of the night. The band leaves the stage and suddenly shows up in one of the seated areas. Danny takes one of the seats, walks around, sips from someone’s beer and delivers a flawless rendition of ‘The Energy Never Dies’. Even performing in the midst of their crowd seems to be effortless for these guys!

Reunited on the big stage they perform ‘Rain’ and a choir consisting of everyone in the Ziggo Dome joins in. For the encore they perform ‘No Good In Goodbye’ and ‘Breakeven’ to finish things off with probably their biggest hit to date ‘Hall of Fame’, for which the guitarist takes on the raps by will.i.am. The band thanks their fans for a special night and with the Dutch flag around their shoulders they say their goodbyes. The Netherlands loves The Script, but judging by their energy and enthusiasm, The Script loves The Netherlands just as much!

By Joana Chung

————————-

Concert Recensie: The Script in Ziggo Dome

The Script geeft een vreugdevol concert met een Iers tintje
The Script doet Nederland dit keer aan met maar liefst twee concerten achter elkaar in de Ziggo Dome. Nadat het concert op vrijdag 16 maart uitverkocht raakte, ging er een tweede show van de Freedom Child tour in verkoop. Hun populariteit blijkt in de lage landen nog niet op z’n retour; bij hun recente bezoek aan The Voice of Holland ontving de Ierse band een gouden plaat voor hun laatst verschenen album. Genoeg reden voor een feestje met de Nederlandse fans in Amsterdam.

De show begint met een video waarin een groep mensen statements maakt over wat vrijheid voor hen betekent, verwijzend naar de titel van de tour en tevens hun meest recente plaat. Daarna valt het gordijn en opent de band onmiddellijk met ‘Superheroes’, de leadsingle van hun vorige album No Sound Without Silence. Zanger Danny O’Donoghue draagt een opvallend lang, mouwloos, rood leren jacket waarin het Freedom Child logo terugkomt. De driekoppige band bestaat naast Danny uit gitarist Mark Sheehan en drummer Glen Power. Verdere ondersteuning komt van een extra basgitaar en toetsenist.

Na ‘Rock the World’ gaat de show naadloos over in ‘Paint the Town Green’. De zaal wordt opeens groen verlicht en ook knalt er een hoop groene confetti door de lucht. Terwijl de band van de B-stage af stapt, marcheert een heus tamboerkorps rustig drummend eveneens het grote podium op. Het is en blijft een Ierse band en het was per slot van rekening St. Patrick’s Day dit weekend!

De grote hits passeren de revue, van een intieme akoestische versie van ‘The Man Who Can’t Be Moved’ tot ‘Nothing’. De heren hebben de belangrijkste meezingers bewaard voor op het grote podium terwijl een nokvol Ziggo Dome enthousiast meezwaait en hartstochtelijk meebrult. The Script zoekt graag het publiek op en de dames in de zaal vallen in katzwijm voor de zanger.

Hit ‘If You Could See Me Now’ behoort tot de ware anthems van de avond. Het wordt nog altijd met dezelfde overtuiging en uithalen gezongen tot de laatste noot. Tijdens ‘For the First Time’ laat Danny nog even horen dat hij ook een prima toetsenist is. Wat volgt is de grote verrassing van de avond als de band plotseling tussen het publiek opduikt. Zowaar verschijnen ze in vak 110 van de eerste ring en spelen daar verder. Danny pikt een stoel in en neemt een slokje van het biertje van een fan, om vervolgens een foutloze versie van ‘The Energy Never Dies’ af te ronden. De band blijkt zelfs midden tussen de fans moeiteloos een spetterende voorstelling te kunnen geven.

Herenigd met de rest van de bandleden wordt de megahit ‘Rain’ ingezet en het refrein galmt uit vele keeltjes de hele zaal door. De toegift begint met ‘No Good in Goodbye’ en wordt afgesloten met hun grootste hit ‘Hall of Fame’ waar de gitarist de raps van will.i.am op zich neemt. De fans worden bedankt voor een geweldige avond en met de Nederlandse vlag om de nek neemt de band afscheid. Nederland houdt van The Script, maar uit het enthousiasme en de energie van de bandleden blijkt dat zij net zo goed van Nederland houden!

Door Joana Chung

Leave a Reply