Concert Review: Hayley Kiyoko – Expectations Tour at Paradiso, Amsterdam

hayley kiyoko tour
Scroll naar beneden voor Nederlands.

Hayley Kiyoko brings energetic pop show to Paradiso
The star of Hayley Kyoko is rising. The 27 years old pop star from Los Angeles performed in the Netherlands in October of last year and came back within a few months, only to sell out Paradiso, a reasonably larger venue than last time. Kiyoko is currently touring to promote her debut LP Expectations which was released early in 2018. In front of an ecstatic crowd of devoted, mostly young female fans, Kiyoko gives us a high paced, energetic pop show.

Dutch pop star Naaz tours with Kiyoko for the European leg to perform as supporting act. She played a handful of songs from her debut EP Bits of Naaz of which the singles ‘Words’, ‘Up To Something’ and ‘Loving Love’ went down exceptionally well with the crowd in Paradiso. After performing ‘Words’, Hayley’s fans kept chanting for the visibly moved 20-year-old Naaz. She is an endearing performer with a strong voice and the fact that she writes and produces her own insanely catchy tunes tells me she has a bright future with more solo shows in venues like Paradiso.

Right on time, Hayley Kiyoko took the stage accompanied by a female drummer and a male guitarist. They open the show with ‘Under The Blue / Take Me In’ and from the very beginning the crowd sings along to every single word. For visitors who did not have any prior knowledge about Kiyoko’s music, it must have been hard to tell which tracks were the singles, as every tune of the album was met with loud cheers and everyone in the room seemed to be singing along. The fans prove just how devoted they are when they show off the heart balloons they brought with them during the song ‘Girls Like Girls’, a track on which Kiyoko openly sings about her life as a lesbian woman. Her openness and outspoken attitude made her into an LGBT+ advocate with a strong following, judging by the rainblow flags that keep appearing, as well as the bras that seem to constantly fly towards the pop star.

Kiyoko does not have loads of time for lengthy interactions with the crowd, as she performs a streamlined, fastpaced, energetic pop show of just under an hour and 15 minutes. With two male dancers by her side during a large portion of the show, she completely owns the stage. The performance seems to be designed for slightly bigger venues than Paradiso, but it works well too in a more intimate venue like this. For some of the dance breaks, Kiyoko uses a backing track with vocals. Other than that the slick choreography never seems to take away from her vocal qualities, which are consistent throughout the show.

The setlist consists mostly of all the tracks on her album and a handful tunes taken from her EPs released before that. Her style is best described as modern pop with electronic influences, thick beats and big choruses. Some of the tracks get a slightly more rocky vibe in a live setting. Her discography is definitely a bop heavy affair though. She treats the audience to ‘What I Need’, which originally is a Kehlani duet, early on, but saves most of her big tracks for last. ‘Feelings’, ‘Curious’ and ‘Gravel To Tempo’ are all saved until the end and each one of them properly goes off live! Album closer ‘Let It Be’ is one of the absolute highlights of the night as well, as its big sing-along chorus easily turns Paradiso in a 1500 woman (and a few men) strong choir.

Hayley Kiyoko shows with her gig in Paradiso that she has not reached her max just yet. Her stage presence, impeccable pop tunes and strong connection with her fans should bring her to even bigger venues anytime soon!

Missed Hayley in Paradiso? She is performing in TivoliVredenburg, Utrecht on the 21st of February 2019.

Fan photos from the Paradiso concert:

https://www.instagram.com/p/BuFMjWpAiEn/


Concert Recensie: Hayley Kiyoko in Paradiso

Hayley Kiyoko keert terug naar Amsterdam voor een energieke popshow
Hayley Kiyoko lijkt niet te stoppen. De 27-jarige zangeres uit Los Angeles stond in oktober nog in de Oude Zaal van de Melkweg, maar verkoopt nu zonder problemen de Grote Zaal van Paradiso ook uit. Kiyoko reist momenteel de wereld over om haar debuutplaat Expectations (verschenen in maart 2018) aan de man te brengen. Voor een uitzinnige menigte voornamelijk bestaande uit trouwe, vrouwelijke, jonge fans, brengt ze een wervelende pop show op een duizelingwekkend hoog tempo.

De Nederlandse popster Naaz mag tijdens het Europese gedeelte van Hayley’s tour het voorprogramma verzorgen. Ze speelde een handvol tracks van haar debuut EP Bits of Naaz waarvan vooral de singles ‘Words’, ‘Loving Love’ en ‘Up To Something’ op veel gevolg konden rekenen. Na het zingen van ‘Words’ bleef het publiek de 20-jarige zangeres die zichtbaar ontroerd was, maar toejuichen. Ze is een charmante verschijning op het podium met een sterke stem. Het feit dat ze haar eigen liedjes schrijft en produceert is alleen maar te prijzen. Ze stond solo al eens eerder in de grote zaal van Paradiso en het is een kwestie van tijd tot ze zalen van dit formaat aan de lopende band uitverkoopt.

Precies op tijd verschijnt Hayley Kiyoko vervolgens zelf op het podium bijgestaan door een drumster en een gitarist. Ze beginnen met de track ‘Under The Blue / Take Me In’ die gelijk van begin tot einde uit volle borst wordt meegezongen. Voor elke buitenstaander zou het moeilijk zijn geweest om überhaupt aan te kunnen wijzen welke liedjes de singles zijn, omdat de trouwe fans alle nummers met gejuich ontvangen en luidkeels meezingen. De fans hebben ook nog wat verrassingen voor Hayley in petto. Tijdens het lied ‘Girls Like Girls’, waarin Hayley openlijk zingt over relaties met vrouwen, verschijnen er ineens tientallen hartballonnen in de zaal. Kiyoko’s openheid en uitgesproken houding over homorechten lijken haar band met haar fans hechter te hebben gemaakt. Regelmatig worden er regenboogvlaggen tevoorschijn getoverd en ze wordt zelfs bijna constant met BH’s bekogeld.

Kiyoko heeft niet veel tijd om uitgebreid met het publiek te babbelen, omdat ze vol energie een gestroomlijnde show van bijna een uur en 15 minuten aan het afwerken is. Met twee mannelijke dansers aan haar zijde tijdens een groot deel van de show, staat ze zelf ook compleet haar mannetje met soepele dansbewegingen en snelle choreografie. De show lijkt eigenlijk ontworpen voor een grotere zaal met een ruimer podium, maar ook op deze meer intieme manier komt Hayley uitstekend uit de verf. Hoewel ze af en toe gebruikt maakt van vocalen op band terwijl ze zelf de sterren van de hemel danst, weet ze met haar live vocalen de zaal ook goed te vullen.

De setlist bestaat vooral uit tracks van het eerder genoemde Expectations album, maar er komen ook enkele oudere nummers van haar EP’s voorbij. Haar genre valt het beste te beschrijven als hedendaagse pop met elektronische invloeden, prominente beats en grootse refreinen. Sommige tracks krijgen op het podium een iets meer rock georiënteerd jasje aangemeten, maar het zijn toch vooral popbangers die we voorgeschoteld krijgen. De hit single ‘What I Need’, origineel een duet met Kehlani, komt al vroeg voorbij, maar de rest van haar grootste knallers bewaart ze tot het einde. ‘Feelings’, ‘Curious’ en ‘Gravel To Tempo’ laten Paradiso haast ontploffen! Albumsluiter ‘Let It Be’ mag in dit rijtje van hoogtepunten niet ontbreken. Het pakkende refrein verandert Paradiso in een koor van 1500 vrouw (en een enkele man) sterk.

Hayley Kiyoko maakt met haar show in Paradiso duidelijk dat ze nog niet aan haar max zit. Zowel haar energie op het podium, de ijzersterke popliedjes die ze schrijft en de unieke band met haar loyale fans doen verwachten dat ze in de nabije toekomst nog wel grotere zalen gaat uitverkopen.

Leave a Reply