Single Review: Davina Michelle – Skyward

davina michelle skyward

SCROLL NAAR BENEDEN VOOR NEDERLANDS.

Davina Michelle finally releases first original song
Dutch singer Davina Michelle went viral back in 2017 thanks to a cover she recorded of P!nk’s ‘What About Us’. P!nk did get to see the video and complimented Michelle, which caused the video to reach millions of people all around the world. It made her a star in her native The Netherlands, where she participated in the TV show ‘De Beste Zangers van Nederland’, in which artists perform covers. Her version of Dutch song by MC Fit ‘Duurt Te Lang’, became one of the biggest hits of the year and broke chart records. Now Davina Michelle is finally ready to release her first original song as a single. The track is titled ‘Skyward’ and it is out now!

In an interview during the radio premiere on Q Music, Davina explains how she views ‘Skyward’ as a fresh start, as her ambition has never been to be a cover artist. ‘Skyward’ is a powerful pop tune with a simple yet contemporary production and a massive belter of a chorus. The sound is somewhat comparable to Sia’s work of the past few years with beat driven productions and big soaring melodies. Lyrically, Michelle sticks up for the underdogs in our society. She tells us to ‘root for all the fighters’ while she sings about a girl struggling with an eating disorder. The chorus has a more uplifting vibe, as Davina tells us all go after our dreams and to rise above all negativity. Her vocals sound empowering as she hits one big note after another. She made us wait for a good while before she finally launched some proper solo material, but the powerful ‘Skyward’ was worth it!

Update: Davina Michelle takes off make up and sings in front of the mirror in ‘Skyward’ music video.


Single Recensie: Davina Michelle – Skyward

Davina Michelle lanceert eindelijk eerste eigen werk
Davina Michelle brak in 2017 groots door nadat haar cover van P!nk’s ‘What About Us’ viraal ging. Het filmpje bereikte P!nk zelf die er ook op reageerde, waardoor miljoenen mensen over de hele wereld het te zien kregen. Ze werd in Nederland in één klap een ster en mocht gelijk meedoen met ‘De Beste Zangers van Nederland’. Haar versie van MC Fit’s ‘Duurt Te Lang’ werd een gigantische hit en stond wekenlang aan de top van de top 40 en brak zelfs records. Nu is Davina er eindelijk aan toe om haar eerste eigen materiaal te lanceren. Haar eerste single heet ‘Skyward’ en wordt vandaag gelanceerd.

In een interview tijdens de première van de single op Q Music vertelt Davina dat dit voor haar als een nieuw begin is, omdat ze zichzelf nooit heeft willen vestigen als cover artiest. Met ‘Skyward’ levert ze een eigentijds en krachtig popliedje met internationale allure af. De productie is simpel, maar effectief en tijdens het refrein leeft ze zich vocaal helemaal uit. Qua sound is ‘Skyward’ het beste te vergelijken met het materiaal van de Australische popster Sia, gezien het vergelijkbare beats en een groots refrein heeft. In de tekst van het liedje neemt Davina het op voor de ‘underdogs’ onder ons. Ze spoort aan om de mensen om je heen die het nodig hebben aan te moedigen, terwijl ze de strijd van een meisje dat lijdt aan een eetstoornis beschrijft. Hoewel dit geen makkelijke kost is, heeft het refrein vooral een hoopvolle betekenis. Zo zingt ze over het nastreven van doelen en het uitstijgen boven negativiteit. Davina Michelle heeft lang op haar eigen materiaal laten wachten, maar dit krachtige, eigentijdse lied met een boodschap was het meer dan waard!

Leave a Reply