Concert Review: Rita Ora – Phoenix Tour at TivoliVredenburg, Utrecht

rita ora
Scroll naar beneden voor Nederlands

Rita Ora does not disappoint with evening full of hit singles
It took her about six years after the release of her debut, but last year, Rita Ora finally returned with her second album PhoenixTo promote the record she is currently touring the world and stopped by in the Netherlands. With six top 40 hits in about two years, she gained many new fans. It was no surprise that her show in Rhonda in TivoliVredenburg, Utrecht, was sold out soon after it was announced. Our reporter Joana Chung went to experience The Phoenix World Tour live and tells us all about it here!

The full venue almost explodes when the lights go down and the spotlights are on. Rita Ora opens her show with the single ‘For You’, which was originally recorded as a duet with Liam Payne for the soundtrack of the movie Fifty Shades Freed. With her platinum blonde long hair and her bright red suit, it is hard to take your eyes off her. “Uterech! Are you ready to drink with me on Friday night?”, she asks with a big smile while performing ‘Your Song’, the first official single taken from her second album Phoenix.

Ora plays the full album throughout the night and both the ladies and gentlemen in the audience sing along loudly. She impresses with her energetic stage presence, rocking on high heels while headbanging. When she takes off the red jacket, she moves more freely in her leather top with studs. As the stage is not blessed with a runway, Ora struts up and down the main part. During the somewhat controversial single ‘Girls’ about bisexuality, Ora receives a rainblow flag from a fan which she proudly shows off, which is met with loud cheers and applause. She seems to want to tell her fans that it is alright to be who you are and who you want to be. “You have to rise like a phoenix”, she says, explaining the album title.

In her third costum, a long black t-shirt, Ora asks her fans to jump along with her when she performs another hit single, ‘I Will Never Let You Down’. Although she brings hit after hit, she does not play the one that launched her career, which is ‘How We Do (Party)’. She does perform ‘Black Widow’ (originally a collaboration with Iggy Azalea) and ‘R.I.P. (not the new one with Sofia Reyes) from that era. The setlist is mostly the same as the other shows of her tour, although she recently added Kygo collaboration ‘Carry On’ which she performed during Coachella.

Ora is occompanied by two backing vocalists who actually have their place in front of the stage. During ‘Keep Talking’, their vocals take centre stage for a bit as well, as they perform Julia Michaels’s parts. As a trio, they sound absolutely gorgeous. On her own, Rita delivers top notch vocals throughout the night as well, which is even more impressive taking into consideration how much she is jumping and dancing around while shaking the hands of her fans in the front rows.

Rita Ora is a multi-talented artist who mainly proves her self as a cool pop star and entertainer tonight. She gives a high energy show that bounces from hit to hit. In the encore she treats us to two of her biggest hits so far: Avicii collaboration ‘Lonely Together’ and the irresistible ‘Anywhere’. With an impressive list of bops and a compelling stage presence, Ora shows her potential to be a world wide pop phenomenon.

By Joana Chung


Concert Recensie: Rita Ora – Phoenix Tour in TivoliVredenburg

Rita Ora stelt niet teleur met avond vol recente hits
Het heeft zes jaar geduurd na de release van het debuutalbum van Rita Ora, maar eindelijk kwam vorig jaar de langverwachte opvolger Phoenix uit. Vanwege de promotie van dit laatste album doet de Britse popster een bezoekje aan Nederland. Met maar liefst zes top 40 hits in zo’n twee jaar tijd, heeft ze veel nieuwe fans weten te winnen. De zaal Rhonda in TivoliVredenburg was dan ook snel na de aankondiging uitverkocht. Joana Chung bezocht het concert namens A Bit of Pop Music en vertelt je alles over Rita Ora’s wervelende show.

De volle zaal ontploft als de lichten dimmen en spots aangaan. Rita Ora opent met het nummer ‘For You’, wat als een duet met Liam Payne werd uitgebracht voor de soundtrack van Fifty Shades Freed. Met lang platinablond haar en gekleed in een felrood satijnen colbert en broek is Rita al een waanzinnige verschijning. “Uterech! Are you ready to drink with me on Friday night?”, vraagt ze haar publiek met een grote glimlach terwijl ze losgaat op de eerst verschenen single ‘Your Song’ van haar album Phoenix.

Het volledige album komt gedurende de avond voorbij en het publiek, zowel man als vrouw, zingt luidkeels mee. Rita straalt enorm veel energie uit als ze rockt op hoge naaldhakken en headbangt. Na het uittrekken van haar rode colbert kan ze nog actiever bewegen en komt een leren top met studs tevoorschijn. Bij gebrek aan een lange catwalk, paradeert ze op en neer en van links naar rechts op het podium.Tijdens het ietwat omstreden ‘Girls’ over biseksualiteit, neemt ze een regenboogvlag aan van een fan en zwaait er enthousiast mee rond, wat leidt tot luid applaus en gejoel van het publiek. Tijdens de track lijkt ze nu te willen zeggen dat je trots moet zijn op wie je bent en wie je wilt zijn. “You have to rise like a Phoenix”, zegt ze met een knipoog naar de titel van haar plaat.

In haar derde kostuum, een lang, zwart, stoer t-shirt, spoort ze het publiek aan om te springen tijdens de hit ‘I Will Never Let You Down’. Helaas is de hit die voor haar doorbraak zorgde, ‘How We Do (Party)’ de grote afwezige op de setlist van vanavond en moeten we het doen met een uitvoering van Iggy Azalea samenwerking ‘Black Widow’ en ‘R.I.P.’ (de hit uit 2011, niet de samenwerking met Sofia Reyes met dezelfde titel die onlangs uitkwam). Haar setlist wijkt nauwelijks af van eerdere optredens in haar wereldtour, maar ‘Carry On’ met Kygo, die onlangs op Coachella werd voorgesteld, komt wel voorbij.

Ora wordt vergezeld door twee ‘voorgrondzangeressen’ die vooraan staan naast haar maar toch echt als een subtiel achtergrondkoor dienen. Tijdens ‘Keep Talking’ komen de dames vocaal ook meer naar de voorgrond als ze de stukken van Julia Michaels overnemen. Met z’n drieën vertolken ze het prachtige nummer loepzuiver. Ora zingt trouwens de hele avond ieder couplet foutloos en met mooie uithalen. Heel de avond danst en springt ze vrolijk rond, maakt iedere keer contact met het publiek terwijl ze handjes geeft links en rechts.

Rita Ora is een veelzijdige artiest die zichzelf hoofdzakelijk neerzet als een coole popster met een sterke stage presence. Ze geeft een knallende show met haar sterke stem en lange lijst van hits. In de toegift trakteert ze nog op twee van haar grootste successen; ‘Lonely Together’, een samenwerking met Avicii, en het onweerstaanbare ‘Anywhere’. Met zo’n staat van dienst en indrukwekkende uitstraling kan de Britse Rita Ora niet anders dan zich ontwikkelen tot een popicoon van wereldformaat.

By Joana Chung

https://www.instagram.com/p/BxBBX29B8YZ/

Leave a Reply