Concert Review: Robyn – The Honey Tour at AFAS Live, Amsterdam

Robyn Honey artwork

Scroll naar beneden voor Nederlands.

Robyn treats loyal fans to fast paced, ecstatic pop show
Fans of Swedish pop artist Robyn had to wait for eight years for last night. The ‘With Every Heartbeat’ and ‘Dancing On My Own’ hitmaker finally returned to Amsterdam for a concert. After years of just dropping some collaborations occasionally, she made a comeback with the album Honey last year and of course this was reason enough to start touring too. The show in Amsterdam was first planned to take place in April in the considerably smaller venue Melkweg, but due to high demand was moved to the bigger AFAS Live. Fans from the early days and new Robyn appreciators met and helped Robyn turn the concert into an ecstatic experience.

Before Robyn takes the stage, she gives room to two Dutch talents to perform as her supporting acts. Young Marco gives us an intriguing yet not easily accessible DJ set while electro pop artist Bea1991 performs half of her mysterious yet beat heavy tunes while off stage interacting with the crowd. Her approach is fresh and daring.

Just after 9pm the lights go out again and judging by the loud cheers, her Dutch fans were more than eager to finally see her perform live again. She opens with the track ‘Send To Robin Immediately’, one of the more experimental takes on her latest record Honey which introduced a more beat heavy sound with less poppy song structures. She performs the warm and inviting title track next and from that moment on, the crowd seems to join her with almost every word.

Her fans must have been delighted they finally had some new Robyn material to work with as they seem completely familiar with her most recent output and of course still know the words to her hits from the Body Talk and Robyn albums. During the explosive ‘Dancing On My Own’ she lets the crowd sing the first chorus a cappella which creates a goosebump inducing moment. They sing their lungs out to hits like ‘Hang With Me’, ‘Be Mine’ and ‘Indestructible’, as well as newer tunes like ‘Missing You’ and ‘Ever Again’, of which the climax proves to be a satisfying ‘hands in the air’-moment. Every song is celebrated by the audience with loads of dance moves and singing along and the whole crowd seems to be in a state of ecstasy for most of the performance.

Robyn is joined on stage by four band members who play drums, percussion, keys and guitar. They make both her icy electro pop and warmer nu disco inspired new material come alive. Having said that, it is her dancer who steals the show with her. He appears on stage during roughly half the songs and his infectious smile, elegant moves and undeniable chemistry with Robyn are a joy to watch. They perform some routines together during beat heavy part of the show built around the tracks ‘Don’t Fucking Tell Me What To Do’ and ‘Love Is Free’, which turns AFAS Live into a rave for a few minutes.

After performing the hit ‘Call Your Girlfriend’, Robyn disappears from the stage for the first time, but quickly returns to perform ‘Trust Me’ (a collaboration with Mr. Tophat) ‘Stars 4-Ever’ and the still heartbreakingly beautiful hit ‘With Every Heartbeat’ from 2007. After more than 90 minutes on stage a second encore follows with ‘Human Being’ and ‘Who Do You Love’ and Robyn once more shows off her energetic stage presence with crystal clear vocals and pure dance moves. She could probably have performed another hour and the fans would still not have had enough of her. Her ability to work a crowd with just her stage presence and songs and creating a bond with her audience by hardly speaking is almost unheard of. Can we please keep her around a little longer instead of having to wait another eight years please!?

Check for photos of the show:


Concert Recensie: Robyn – The Honey Tour in AFAS Live

Robyn brengt trouwe fans in extase met wervelende popshow in Amsterdam
Fans van de 40-jarige Zweedse popsensatie Robyn hebben acht jaar op de terugkeer van hun idool moeten wachten. De zangeres trad in 2011 voor het laatst op Nederlandse bodem op met een volledig concert en wachtte bijna net zolang met een nieuwe plaat. Na jaren van samenwerkingen met djs en producers, verscheen in 2018 dan eindelijk haar nieuwe solo-album Honey. Het concert van Robyn, bekend van hits als ‘Dancing On My Own’ en ‘With Every Heartbeat’, zou eigenlijk in april in de Melkweg plaatsvinden, maar werd wegens grote belangstelling verplaatst naar het grotere AFAS Live. Op woensdagavond ontmoetten fans van het eerste uur een nieuwe generatie aan Robyn-aanbidders tijdens een wervelende show in de popzaal.

Voordat Robyn zelf het podium betreedt, biedt ze eerst een kans aan de Nederlandse talenten Young Marco en Bea1991. Young Marco levert een interessante, maar niet erg toegankelijke dj-set, terwijl Bea1991 de helft van haar optreden tussen het publiek uitvoert om het gat tussen de artiest op het podium en het publiek te verkleinen. Haar mysterieuze liedjes, soms met duistere beats, profiteren van de frisse en gedurfde aanpak.

Net na 21.00 uur is het dan eindelijk tijd voor de ster van de avond en dat de fans niet kunnen wachten blijkt wel uit het luide geroep. Ze begint de show met ‘Send To Robin immediately’, één van de meer alternatieve stukken van haar laatste plaat waarop haar beats prominenter zijn met minder standaard-popstructuren in de liedjes. De warme en uitnodigende titeltrack ‘Honey’ valt meteen goed in de smaak en vanaf daar wordt dan ook zo’n beetje alles meegezongen door het publiek.

Haar fans moeten door het dolle heen zijn geweest met het nieuwe materiaal van de zangeres, want ze kennen al veel van het meest recente album, naast dat ze natuurlijk ook de liedjes van de Body Talk en Robyn albums woord voor woord meezingen. Tijdens het eerste refrein van ‘Dancing On My Own’ laat Robyn haar publiek uit volle borst a capella zingen, wat gelijk voor een kippenvelmoment zorgt. Ook bij voormalige singles ‘Hang With Me’, ‘Be Mine’ en ‘Indestructible’ en nieuwe tracks ‘Missing You’ en ‘Ever Again’ (waarvan de climax ook nog eens de handen in de lucht krijgt) wordt de zangeres bijgestaan door een immens fankoor. In het publiek wordt er continu met een grote glimlach op gezongen en gedanst en er heerst een uitbundige sfeer van extase.

Robyn wordt op het podium bijgestaan door een vierkoppige band bestaande uit toetsenisten, een gitarist, een drummer en een percussionist. Zij geven zowel de ijzige electropop als de warmere nu-disco krijgen live nog meer body en swing. Toch is het vooral de danser die tijdens pakweg de helft van de nummers verschijnt degene die de show steelt. Zijn ontwapenende glimlach, elegante bewegingen en niet te missen klik met Robyn zijn heerlijk om naar te kijken. Ze voeren samen enkele pasjes uit tijdens een op knallende beats-gerichte vertolking van de liedjes ‘Don’t Fucking Tell Me What To Do’ en ‘Love Is Free’ die de AFAS Live voor even in een rave verandert.

Nadat ze de hit ‘Call Your Girlfriend’ ten gehore brengt, verdwijnt Robyn voor het eerst van het podium, maar niet voor lang. Het eerste toegift bestaat uit de liedjes ‘Trust Me’ (een samenwerking met Mr. Tophat), ‘Stars 4-Ever’ en de nog altijd ontroerende single ‘With Every Heartbeat’ uit 2007. Na meer dan anderhalf uur op het podium keert ze nogmaals terug voor de tracks ‘Human Being’ en ‘Who Do You Love’. Ze laat nog eenmaal haar energieke podiumpresentatie en uitbundige dansmoves zien en loepzuivere vocalen horen. Als ze nog een uur langer door was gegaan had het publiek waarschijnlijk nog steeds geen genoeg van haar gehad. Ze heeft een absolute gave om met haar liedjes en de manier waarop ze op het podium staat een publiek zonder veel woorden volledig in te pakken. Kan ze alsjeblieft blijven optreden en niet weer acht jaar doen over een vervolg!?

Leave a Reply