Concert Review: Lizzo – Cuz I Love You Tour at Paradiso Noord, Amsterdam

lizzo tour.jpg

Scroll naar beneden voor Nederlands

Lizzo shares message of self love with oozing confidence and banging tunes
Lizzo is easily one of the fastest rising stars of the year so far. The rapper and singer launched her first record Lizzobangers back in 2013, but it was not until 2019 that she became a force to be reckoned with in international charts too. She launched her single ‘Juice’ at the start of 2019 and the success of the track also meant a renewed interest in 2017 single ‘Truth Hurts’, which is about to crack the 10 on the US Billboard Hot 100 now. She also launched her third album Cuz I Love You in the meantime, which she is now promoting on tour. After playing massive festivals like Glastonbury and Rock Werchter over the weekend, she stopped by in Amsterdam for two sold out concerts in a sold out Tolhuistuin (also known as Paradiso Noord).

Lizzo lets her very own DJ Sophia Eris open for her. She warms the crowd by playing a verse and chorus of some massive urban and pop hits by women that inspired her. She sure knows how to get a crowd ready for a party! After about 30 minutes she announces the main star of the evening. Lizzo kicks off singing her lungs out to soulful belter ‘Cuz I Love You’. She hits all the big notes and immediately connects with the audience, something she keeps excelling at for the rest of the night.

Lizzo does not take the stage joined by a band, but with her DJ and four dancers who call themselves the Big Grrrls. The girls join Lizzo for most of the tracks and the singer and rapper regularly joins them in their slick choreography for upbeat bangers like ‘Tempo’ (because ‘slow songs, they for skinny hoes’) and ‘Boys’. The interactions between the girls and Lizzo is lovely to watch. They at times look crammed on stage with the five of them, but that issue will solve itself soon enough when Lizzo is going to play bigger and bigger venues.

Lizzo’s music is an eclectic mix of hiphop, pop, soul, R&B and funk. Her set swings from start to finish with the uplifting Motown soul of ‘Water Me’, the funky trumpets on ‘Worship’ and the completely irresistible chorus of ‘Good As Hell’. While sitting down to sing ‘Jerome’, Lizzo congratulates everyone in the room who ended a relationship with a ‘fuckboy’ (or girl). Her live rendition of the track is even more powerful than the studio version.

Although her voice is undeniably strong and versatile (suiting her diverse output), it is her unforgettable stage presence that makes the night. Lizzo literally had the room screaming for her within minutes and the fans never stopped. She excels at interaction with the crowd (whom she kills ‘bitch’ or ‘ho’ most of the time) of any kind. They sing along loudly when she wants them to, she chats to them in a way that feels personal and real and her message of self love and being happy in your own skin seems to resonate with every single soul watching her concert. When she walks off stage before coming back to do the final song, which of course had to be ‘Juice’, the Tolhuistuin almost explodes with the energy of the people rooting for her. When she finally plays it the crowd dances even more freely and sings even more loudly than they have done all night.

Lizzo doesn’t just have a voice with which she raps as convincingly as belting out soul with big notes. She also has absolute banging tunes with hooks every pop hit maker is jealous of. But most importantly, she has the natural charisma that makes you never want to take your eyes off her and a persona that is one of the most real and relatable out there and pop these days. It is finally paying off for her which is about damn time, because this woman is an absolute star.


Concert Recensie: Lizzo in Tolhuistuin / Paradiso Noord

Lizzo spoort aan van jezelf te houden met swingende set en eindeloos charisma
Lizzo beleefde één van de grootste doorbraken in de muziekindustrie dit jaar. De Amerikaanse zangeres en rapper en bracht haar eerste plaat Lizzobangers al in 2013 uit, maar een grootse internationale doorbraak in de hitlijsten volgt pas begin dit jaar als de succesvolle single ‘Juice’ ervoor zorgt dat ook haar eerdere singles weer in de belangstelling komen te staan. ‘Truth Hurts’ dat al eens uitgebracht werd in 2017, stijgt momenteel naar de top 10 van Amerika’s hitlijsten en in de tussentijd lanceerde ze ook nog even haar derde album Cuz I Love You. Met deze plaat tourt ze momenteel de wereld rond. Na de grote festivalpodia van Glastonbury en Rockwerchter, stopt Lizzo op dinsdag- en woensdagavond voor uitverkochte clubshows in de Tolhuistuin, ook wel bekend als Paradiso Noord.

Lizzo’s eigen DJ Sophia Eris mag het publiek alvast opwarmen en dat lukt haar behoorlijk goed. Ze speelt een coupletje en refreintje van een groot aantal pop en hiphop hits van vrouwelijke artiesten die haar hebben geïnspireerd. Het publiek is direct klaar voor een feestje. Na zo’n dertig minuten verschijnt Lizzo op het podium terwijl ze de meeslepende soulkraker ‘Cuz I Love You’ ten gehore brengt. She raakt alle noten en maakt gelijk contact met haar publiek, iets wat ze de rest van de avond blijft doen.

Lizzo heeft geen live band meegenomen, maar wordt bijgestaan door haar DJ en vier danseressen die zich The Big Grrrls noemen. De meiden doen bij bijna ieder liedje mee en de zangeres en rapper voegt zich regelmatig bij hun gechoreografeerde bewegingen. Vooral op swingende platen als ‘Tempo’ en ‘Boys’ is de interactie tussen de danseressen en Lizzo zelf een genot om naar te kijken. Gezien het niet gebruikelijk is om voor een relatief kleine zaal met zoveel dansers op te treden, staan de dames af en toe wat op elkaar gepropt, maar dat probleem lost zich binnenkort vanzelf op als Lizzo voor steeds grotere kan gaan spelen.

Lizzo brengt een eclectische mix aan stijlen ten gehore waarbij pop, hiphop, soul, R&B en funk aan bod komen. Haar set swingt van begin tot einde met het opzwepende Motown-achtige soulnummer ‘Water Me’, the funky trompetten van ‘Worship’ en het compleet onweerstaanbaar vrolijke refrein van ‘Good As Hell’. Als ze even gaat zitten om ‘Jerome’ ten gehore brengen, feliciteert ze iedereen die een relatie met een ‘fuckboy’ (of girl) heeft beëindigd. Haar live-versie van het lied klinkt mogelijk nog indrukwekkender dan op plaat.

Hoewel haar stem ongelofelijk sterk en veelzijdig is, is het toch haar onvergetelijke podiumpresentatie die de avond zo bijzonder maakt. Lizzo weet het publiek letterlijk in enkele minuten volledig voor zich te winnen. De fans schreeuwen vanaf het begin hun longen uit hun lijf voor haar en ze stoppen niet tot het einde. Ze weet precies hoe ze interactie met de fans, die ze overigens steevast ‘bitch’ of ‘ho’ noemt, moet aanpakken en de show zit er dan ook vol mee. Ze laat de fans geregeld meezingen, ze praat tegen ze op een persoonlijke en echte manier en haar boodschap over het liefhebben van jezelf en vrede hebben me tje eigen lichaam lijkt bij iedereen in de zaal wel binnen te komen. Als ze kort het podium verlaat voordat ze terugkeert voor het laatste liedje, wat natuurlijk ‘Juice’ moest zijn, barst de Tolhuistuin zowat uit zijn voegen van positieve energie. Wanneer ze de laatste plaat inzet zingt iedereen nog harder en danst nog vrijer dan eerder op de avond.

Lizzo heeft niet alleen een stem waarmee ze net zo geloofwaardig rapt als dat ze uithalen in soulplaten tot een goed einde brengt. Ze heeft ook fantastische platen geschreven met refreinen waar veel hitschrijvers nog jaloers op zullen zijn. Bovendien heeft ze zo’n aanstekelijk natuurlijk charisma, dat je naar niets anders wil kijken en één van de meest geloofwaardige en benaderbare personages in de muziekindustrie van vandaag. Het wordt beloond met het grote succes waar ze al jaren van droomt en zo verdient. Deze vrouw is een absolute ster!

 

Leave a Reply