Concert Review: Kim Petras – Broken Tour at Paradiso, Amsterdam

kim petras.jpg

Scroll naar beneden voor Nederlands.

Kim Petras throws the ultimate pop party with Broken tour
Kim Petras has been steadily building her music career for a good while now and two years after her official debut single ‘I Don’t Want It At All’, she finally released her first album Clarity in June. To promote this record, she embarks on the international Broken tour, for which she stopped in the Netherlands too. Her first show in Amsterdam was already moved to a bigger venue due to ticket demand and after experiencing her show in Paradiso, it is easy to see her appeal. Kim Petras lives the ultimate pop dream!

Petras takes the stage in outfits that, in combination with her hair style and sunglasses, seem to be based on Lady Gaga’s looks during her The Fame era, while her songs honour the big ladies in pop that came before her. She shares the stage with her DJ, but makes sure that all eyes are on her during the performance. She looks like an absolute star when dancing and posing to her own bops. She oozes confidence and has a mesmerizing star quality that makes her fans eat out of her hand from the get go. Vocally she holds her own too. She sings along to a backing track most of the time, but never skips an ad lib and they all sound great.

Petras, who was born and raised in Germany before moving to Los Angeles when she turned 19, tells her fans in between songs how she used to watch music videos by Gwen Stefani and Britney Spears to make her forget the bullying she endured in her high school period. She adds that she hopes she can offer the same sort of escape for her fans. She does exactly that and more. As a trans woman, she represents the T in the LGBTQ+ community and by talking about this with pride, while at the same time not solely building her music career on it, she shows you can actually make your pop star fantasy a reality regardless of other people’s prejudice. A Kim Petras concert seems to be a celebration of that, where her fans come exactly as they are, all dressed up and ready to party.

It is not hard to tell that Petras herself is as much a big pop fan as her followers are. She started out in a period when straight up bubblegum pop was mostly absent from the charts. She brings it back and gives a contemporary spin on it and manages to serve bop after bop. The show literally speeds from banger to banger. She starts out with ‘Got My Number’ and quickly moves on to the summery ‘Hillside Boys’ which immediately gets the crowd going. She gives one of the first live performances of her latest single ‘Icy’ and it is one of the highlights of the night. Halfway through she gives the bright pop show a darker segment with performances of ‘Close Your Eyes’ and ‘In The Next Life’, electro pop pieces taken from her Halloween EP Turn Off The Light, Vol 1. 

She lives it up on stage during the sexy midtempo ‘Do Me’ and makes all of Paradiso sing along to the lines ‘I want all my clothes designer, I want someone else to buy ’em’ from ‘I Don’t Want It All’. She saves some of her biggest bops until the end of the show and the crowd explodes during Sophie collaboration ‘1, 2, 3 Dayz Up’. The big singalong chorus of ‘Heart To Break’ is saved for the encore and the show ends on a high with the Kylie-esque ‘Sweet Spot’.

Kim Petras has the attitude of a proper pop star and she has the tunes to back her up. If her career keeps developing the way it is now, we can soon expect her in bigger venues surrounded by dancers. Even if that does not happen she seems to have found her crowd who lives for her unapologetic brand of pop and will help her spread her voice which deserves to be heard.


Concert recensie: Kim Petras in Paradiso

Kim Petras geeft het perfecte popfeestje in Paradiso
Kim Petras heeft haar carerière in een stroomversnelling zien raken sinds het uitbrengen van haar debuutsingle ‘I Don’t Want It All’ in 2017. Haar eerste album Clarity verscheen eindelijk in juni van dit jaar en met deze plaat is Petras momenteel op tour. Ze stopte hiervoor ook in Nederland en haar eerste concert in Amsterdam werd al gelijk van Bitterzoet naar Paradiso verplaatst wegens grote vraag naar tickets. Na het zien van haar show is het niet moeilijk om haar aantrekkingskracht te begrijpen. Ze brengt een onvervalst popfeestje naar Paradiso.

Petras heeft er nooit een geheim van gemaakt geïnspireerd te zijn door grote vrouwelijke popsterren en haar outfit, haardracht en zonnebril lijken dan ook een knipoog naar Lady Gaga tijdens haar The Fame periode. Haar liedjes zijn stuk voor stuk odes aan de grote dames in de popmuziek en Petras ziet het overduidelijk wel zitten om één van hen te worden. Ze staat op het podium met een DJ, maar zorgt ervoor dat alle ogen continu op haar zijn gericht. Het valt niet te ontkennen dat ze over een flinke dosis charisma bezit, wanneer ze verleidelijk danst en van links naar rechts paradeert op haar eigen nummers. Ze ziet eruit als een ster en de fans eten vanaf het eerste nummer uit haar hand. Vocaal weet ze zich ook zeer aardig staande te houden. Er loopt het grootste deel van de show wel een band met haar mee, maar ze slaat geen uithaal over en brengt ze met overtuiging.

De in Duitsland geboren Petras praat tussen de liedjes door met haar fans over de videoclips van Gwen Stefani en Britney Spears die haar hielpen ontsnappen aan haar moeilijke tijd op de middelbare school. Ze hoopt dezelfde soort ontsnapping aan haar fans te kunnen bieden met haar muziek. Dit lukt tijdens het concert in ieder geval meer dan aardig. Als transvrouw vertegenwoordigt ze de T in de lhbti+-gemeenschap, een stem die nog niet vaak genoeg gehoord wordt in de muziek. Petras praat er met trots over, maar heeft er tegelijkertijd voor gezorgd dat ze haar carrière als popster heeft opgebouwd en niet als ‘die transvrouw die zingt’. Ze laat vanavond dan ook zien dat iedereen ongeacht achtergrond zijn popsterdroom kan najagen en op het podium van Paradiso kan belanden. Dit wordt gevierd tijdens met haar fans die gekleed komen zoals ze willen, klaar voor een feestje.

Aan alles is te zien dat Petras net zo’n grote popfan is als haar volgers. Ze brengt de bubblegum-pop die ze zelf leuk vindt in een tijd dat dit soort recht toe recht aan-popmuziek bijna uit de hitlijsten was verdwenen. Ze blaast het genre een nieuw leven in met een hedendaags geluid en weet tijdens het concert de ene na de andere ‘bop’ aan elkaar te reigen. Ze begint met het pakkende ‘Got My Number’ en weet het publiek gelijk mee te krijgen als ze het zomerse ‘Hillside Boys’ inzet. Het is één van de eerste keren dat ze haar recente single ‘Icy’ live zingt en het zorgt gelijk voor één van de hoogtepunten van de avond. De over het algemeen vrolijke en speelse show krijgt een klein duister tintje met de liedjes ‘Close Your Eyes’ en ‘In The Next Life’, twee electropop-platen van haar Halloween-collectie Turn Off The Light, Vol 1.

Petras gebruikt het hele podium tijdens een seksueel getinte vertolking van de midtempo single ‘Do Me’ en laat heel Paradiso de zinnen ‘I want all my clothes designer, I want someone else to buy ’em’ zingen tijdens ‘I Don’t Want It At All’. Ze bewaart een aantal van haar grootste knallers tot het einde en het publiek ontploft dan ook tijdens ‘1, 2, 3 Dayz Up’, een samenwerking met producer Sophie. Ze levert het grootse meezingrefrein van ‘Heart To Break’ tijdens de toegift en sluit af op een hoogtepunt met het Kylie-achtige ‘Sweet Spot’.

Kim Petras staat op het podium als een ware popster en ze bewijst die status met haar liedjes. Als haar carrière zich op dit tempo blijft ontwikkelen, zien we haar over niet al te lange tijd op een groter podium omringd door dansers. Ook als dit haar niet gegund is, heeft ze in ieder geval een trouwe groep fans gevonden die net zoveel liefde heeft voor haar pure popmuziek. Kim Petras heeft een stem die het verdient om gehoord te worden.

Leave a Reply