Concert Review: Kim Petras – Clarity Tour at Melkweg, Amsterdam

kim petras clarity tour.jpg

Scroll naar beneden voor Nederlands

Kim Petras returns to Amsterdam with bigger and better Clarity tour pop show
After Kim Petras played the main hall of Paradiso in Amsterdam last September, the German born LA based pop star couldn’t stay away for long. Only just over four months later, she returned just a couple of blocks away, this time performing in Melkweg. It was the first night of the European leg of the Clarity tour, the follow up to last year’s Broken tour. With some fresh tunes under her belt and a bigger show, she turns Amsterdam into pop paradise once more.

2019 was a good year for fans of Petras. Over the summer she launched her debut LP titled Clarity and in October the second part of her Turn Off The Lights Halloween EP followed. The latter made for a slightly updated setlist for this show, in comparison to last year’s performance. This time around, she opened with title track ‘Clarity’ and the first act contained mostly midtempo tracks from the LP. The audience started to get more into it by the time she played her first hit ‘I Don’t Want It At All’, followed by the summery bop ‘Hillside Boys’.

It was not just the setlist that had a little upgrade. The staging was bigger with an elevated part, a wall of lights behind her and even a rotating platform on which she performed the banger ‘There Will Be Blood’. As she was spinning around, she served ad lib after ad lib while the lights around her almost made it look like we were watching a music video. Her vocals were spot on all through the show. She uses a soft backing track and often throws in some extra vocal acrobatics towards the end of each tune. Although a Kim Petras concert is not necessarily the place you come to, to hear acoustic renditions of songs on just an acoustic guitar, her cover of ‘Human’ by The Killers actually made for a nice little break from the heavy electronic pop productions most of her tunes have.

Kim Petras is quite the presence on stage, taking every opportunity to live the full pop star experience on stage. It is when things go wrong on stage however, that we get to see her warm personality too. During ‘I Don’t Want It All’ the lights behind her turn off, causing her to have to perform in the dark for a bit. She experiences trouble with her in ear monitors at times, which she decides to stop using towards the end. At one point she takes longer than usual to come back after a costume change. A zipper broke so she had to wear a large merchandise shirt over her dress. She charmingly jokes her way through these moments, while taking the waiting as an opportunity to pay her crowd some compliments.

The technical difficulties do not stop Petras from putting down a more than satisfying climax of her concert. She saves some of her absolute best tunes like ‘Icy’ and ‘Heart To Break’ for last, while her sensual performance of ‘Do Me’ gets loads of cheers too. She makes the whole Melkweg jump to the track ‘1,2,3 Dayz Up’ before creating a euphoric high with the last tune ‘Sweet Spot’. Is it too much to ask her to come back again in another four months!?


Concert recensie: Kim Petras in Melkweg

Kim Petras keert terug met verbeterde popshow tijdens Clarity tour
Nadat Kim Petras afgelopen september al eens in de grote zaal van Paradiso stond, keert de in Duitsland geboren en in Los Angeles woonachtige zangeres alweer terug naar Amsterdam voor een volgend concert. Ze staat dit keer een paar straten verder in de Melkweg met de Clarity tour, de opvolger van de Broken tour die ze vorig jaar deed. Het is de eerste avond van het Europese deel van haar tour. Met een aantal nieuwe liedjes op zak, maakt ze er dit keer een nog grotere en meer uitgelaten popshow van.

Fans van Petras hadden in 2019 genoeg te luisteren. Nadat ze in de zomer al haar debuutalbum Clarity op de markt bracht, volgde in oktober het tweede deel van de Turn Off The Lights Halloween EP’s. De laatste zorgde voor een aantal veranderingen in de setlist ten opzichte van de show in september. Ze opende nu met titeltrack van het album ‘Clarity’ en speelde aan het begin vooral wat midtempo liedjes van deze plaat. Het publiek kwam echt los toen ze haar eerste hit ‘I Don’t Want It At All’ inzette, gevolgd door het aanstekelijk zomerse ‘Hillside Boys’.

De setlist was overigens niet het enige dat een aardige upgrade had gekregen voor deze show. Ook qua podium pakten Petras en haar team het grootser aan met een verhoogd gedeelte, een muur van lichten achter haar en zelfs een ronddraaiend platform waarop ze ‘There Will Be Blood’ ten gehore bracht. Terwijl ze 360 graden spinde en het geheel er haast als een videoclip uitzag, bleef ze haar ad libs foutloos zingen. Vocaal gaf ze gedurende de hele avond een sterk optreden. Ze gebruikt een zachte band op de achtergrond en laat aan het einde van bijna elk nummer wat uithalen en vocale acrobatiek horen. Hoewel je niet naar een Kim Petras-concert komt om akoestische versies van liedjes te horen, is haar cover van ‘Human’ van The Killers toch een aardig rustpunt tussen al het geweld van diepe beats en uitbundige electropop-producties.

Kim Petras is een uitbundige verschijning op het podium die elk moment pakt om van haar bestaan als popster te genieten. Het is echter pas wanneer het misgaat op het podium, dat we haar charmante persoonlijkheid ook te zien krijgen. Tijdens ‘I Don’t Want It All’ vallen de lichten achter haar even uit waardoor ze in het donker staat te zingen. Ze kan zichzelf regelmatig niet horen wegens haperende oortjes en besluit ze tegen het einde maar helemaal niet meer te gebruiken. Op een gegeven moment duurt het ook langer voor ze terugkeert na het wisselen van outfits. Een rits is gebroken waardoor ze als noodoplossing maar even een shirt van de merchandise erover aan moet trekken. Ze grapt zich een weg door deze momenten heen en als ze even moet wachten grijpt ze het moment aan langs haar fans te lopen en hen enkele complimenten uit te delen.

De technische problemen weerhouden haar er niet van om alsnog een grootse finale neer te zetten. Ze bewaart een aantal van haar sterkste liedjes, waar onder ‘Icy’ en ‘Heart To Break’, voor het laatst en haar seksueel uitdagende optreden van ‘Do Me’ krijgt ook luid applaus. Ze krijgt de hele Melkweg aan het springen tijdens ‘1,2,3 Dayz Up’ voordat ze een euforisch moment creëert met het laatste liedje ‘Sweet Spot’. Kan ze niet over vier maanden gewoon weer terugkomen naar Amsterdam!?

Leave a Reply